Saturday, July 14, 2012

Disney Princesses


BEWARE. ENTRY BERSIFAT KEANAK-ANAKAN

PHOTOS Are from HERE


I am a HUGE FAN of Disney Princesses!I never missed any movies about them.
From Beauty and the Beast to Cinderella. From Little Mermaid to Princess Frog. From Mulan to Pocahontas. Then from Tangled and currently to Brave. (not gonna list every movie title here.)

That's a WOWZER!

Last Tuesday, I watched Brave. Merida is now one of my fave Disney Princesses. And she's so charming and I really love her curly hair! Aku nangis ngongoi tengok movie tu. Tak sia sia aku jadi peminat Disney Princess. =)

My fave princesses among all,

1st:

Cinderella

Aku rasa Cinderella adalah Disney Princess pertama yang aku layan. Zaman dedulu kan guna Tape Player. Memang daddy beli citer Cinderella dan i kept watching it like there was no tomorrow. And, I really love it till now. Cinderella is so beautiful. Her voice, her fairy godmother, her ball gown, everything is mad love! Now. I feel like watching Cinderella! ;/





Pocahontas

OOhhh I do love her. She is one strong woman. Aku tengok from Pocahontas 1 to yang second punye. Oh.. Memang bes sangat. Dari kekasih hati pertama kepada kekasih hati kedua. Dan dari sini juga aku kenal erti 'red indians'. Ketabahan Pocahontas menentang demi tanah kaum kerabat dan juga penentangan terhadap penglabelan orang inggeris ke atas mereka dan digelar 'savage' and unciviled people sangat lah membuatkan aku berkobar kobar. Woooo




Rapunzel

Aku sangat in love dengan Rapunzel. Total mad!!! Haa. Aku tengok citer Tangled berkali kali kau tahu. Macam obses. Oh. Memang fit Mandy Moore jadi dia. Sangat comel.. Aku suka every OST dalam citer ni. Dan.. Oh... Rasa macam nak tarik tarik rambut tuew. Ome ome ome..




Aurora

Kitew sukew gak citer ni. hee.Pasal apa? Pasal sebab kartun ni pon sangat beautifully created. Zezaman dulu, Disney punye lukisan sangat the very artistic. Oh... And tergoda tengok Prince Philip melawan naga demi mendapatkan kiss untuk membreak-kan sleeping curse yang menyerang seluruh kingdom.




Ariel

Oh wi. Mi purfamor.. Im speaking gilberish. In attempt trying to speak in Mexican language. Haa. Ni antara movie yang menjadi pujaan ati jugak. Dan kalau disuruh tengok 14 kali lagi pun aku sanggup. Aku layan jugak Little Mermaid zaman si Ariel ni anak dara, kepada Little Mermaid 2, zaman Ariel ni dah beranak, dan LM2 ni pasal adventure anak dia yang half man, half mermaid. emmmmm..





Mulan


Haruslah minat sebab kitew ni kan ASIAN. hahaha. mate sepet macam MULAN. Terfeeling kite ni mulan. One word-jugabukanputeri. A savior to the emperor.



Alice

One word-bukanputeritapiakusuka.

Hahahahah



Merida

Latest fave. Well the photo looks kinda her. Big ginger curly hair..



Jane

Hee. Ini adalah pengecualian. Kite semua tahu Jane is not a princess. Tapi kitew anggap dia pinces. Comel angat. Haha. lempangdirisendiri. Ayat paling takleh blah.. UuuuAAuuuuAAuuAA (cubaan Jane bercakap dengan family tarzan-aka gorillas)




Tinkerbell

Heee. I like fairies!! in fact I do believe there are fairies living among us. Biasalah benda ghoib. Mana nak nampak kan?? Tinkerbell jugak bukan la dalam kategori pinces,. Tapi kite suke die. Ome ome ome

Ps: malam ni tetibe berjiwa budak. #preM.. Paham paham la...


1 comment:

Ninie said...

br tgk brave td. suka dgr accent dia. best2

Entry Best!