Friday, October 5, 2012

Review Adam & Hawa (Pt. 1)



I just started watching Adam & Hawa. And now I have successfully moved on to the fourth episode. 


AA is such an eye candy
Review setakat aku dah tengok takat ini:

Um...

Um...

Jalan Cerita

Walapon menepati novel, namun....

Agak boring jugak. Sangat la slow citer dia. Of course takleh la nak expect laju tahap gaban macam citer korea. Episode 1 jumpa, episode 3 gaduh, episode 5, kapel. Tak boleh la. Tapi pace dia sangat slow la bagi aku. Lelebih lagi yang paling tak puas hati nya, aku rasa, dalam novel ori, di bagitahu AIN HAWANI itu menocangkan rambutnya dengan ikatan pony tail seingat ingat aku ketika pertama kalinya dalam perjalanan ke tadika. Tapi heroin citer ini boleh pulok buat gaya macam nak g event gitu. Hahaha. Even the smallest detail can effect viewers'mood tahuu takk??

Lakonan pelakon??
Ummm...

Fake fake..
Hahah
Kak Zah kakak si Adam yang dilakonkan oleh Rozie Rashid pon agak kaku dan macam terover pulak kadang-kadang. Pendek kata tak macam kebiasaan. Adakah terasa awkward melakokankan drama yang ditunggu tunggu dan highly anticipated kehebatan nya ni?? 

Nadiya Nisaa pun agak lemah lagi lah untuk 4 episode pertama ni. Senang cakap feel tak masuk lagi la gitu. Kinda disappointing juga la because I was expecting more from her especially after watching 'Cun' where she played 'Manis' character. Comel sangat. Dalam drama A&H ni agak kaku la. Takda jiwa lagi. Harap harap untuk episode awal awal ni je. I love u Nadiya Nisaa. Hehehe. Biasalah, first time pegang watak utama. Lelebih lagi dengan pacik AA.. Awwww ;'p

Aaron Aziz okay la. Macam biasa. Cakap pon macam tu je. Macam mat mat romeo yang biasa dia pegang dalam drama cintan cintun macam Emil Emilda gitu. Haa. Slow, lembut dan sopan santun. I am not really into AA. Aku lagi layan citer ni sekiranya watak ni diberi kepada Zain Said, adik kepada Shasha Said cox then it will fit the 'real' characteristic' of Adam Mukhriz yang berdarah kacukan. Ni AA, rupe pon kite sekali tengok sudah tahu PURE malay.  Tsk,..

Anzalna pulak okay je la. Tak nak komen apa apa. Memang dah okay macam tu..

Hehe. Jangan marah naaa. Ni komen saya penonton baru drama A&H. I'll be reviewing once more when I finished watching the 10th episode. Tq



2 comments:

kukuchimachikumi said...

awk tgk online ke ?? nk tgk jgk.....

PinQib said...

ada jee

Entry Best!