Tuesday, October 16, 2012

The Hunger Games








Finally!!!


Yes!! Finally! I managed to watch THG after been craving for it for months!!! 


Lega sungguh rasa hati ini. Hewhew. Dulu masa mule mule keluar dekat panggung, kawan-kawan tak mau teman, cakap lewat la apa la.. Hoihoi. Nangis dalam ati ku.. Nak kuar sensorang takot kena culik sebab comel sangat. Buahahhahaha!!! (^.^)Y piskacangpis!

Pastu dengar pulak gosip gosip dekat internet kehebatan film ni. Lagi terus rasa longlai... Lemah je aku, lemau gitu... Sampai laa....abis je tempoh screening dekat panggung, mengongoi aku merayu kawan-kawan aku soh download. Haha. Muke tak malu kan ?? Dah download pulak, terus eksyen tak nak tengok sebab gambar tak lawa. Citer baru kua kan.. Mana la dapat yang HD punye. Wah, eksyen kau~

AFTER A FEW MONTHS...

Last last, semalam seorang hamba ALLAH yang baik ati mentioned movie-movie yang dia baru download, dan amazingly, THG termasuk dalam senarai!! Da lah dalam HD (High Definition) yuew.. I was the happiest man alive.. Nangis syahdu.. Memang aku nangis woooo! Terharu sangat. Impian aku/ mengidam aku berjaya dipenuhi. Hehehe =p Over kan kan?

Dan baru je tadi aku habis tengok. Malas nak review apa sebab memang orang dah lama tahu kan.. Tapi movie genre action camni memang aku sangat like like like !! Hee. Kena dengan selera aku yang kalau movie tak sedap jew, harus la aku akan criticize gile gile macam citer SADAKO dan UNTUK TIGA HARI.. Eh.. Tetibe.


SINOPSISLong story short, Primrose Everdeen is chosen from the girls’ pool in District 12. To save her sister’s life, Katniss volunteers to take her place. Katniss is adept at hunting with a bow and arrow, so at the very least, she believes she has a better shot at surviving. The boy from her district, Peeta Mellark (Josh Hutcherson), is slightly timid. Together, they are swept into the limelight, along with 22 other “tributes” (kids chosen from other districts), and made to feel special. The higher-ups of the Capitol brainwash the kids into thinking that being chosen is an honor. In actuality, they are like sacrificial pawns in a longstanding, demented Olympics. When the games finally get underway, nearly half of the tributes are immediately killed by their overzealous counterparts. Katniss takes off into the woods, partly on the advice on Haymitch Abernathy (Woody Harrelson), a mentor and former Hunger Games winner. Her plan is to wait, to plan, to think logically, rather than try to rush around and kill everyone off. For the duration of the games, Katniss will have to live by her wits…or die.






Untuk casts movie ni, aku sangat tertarik dengan hero nye iaitu  Peeta Mellark aka Josh Hutcherson~

Im sooo in LOVE with him!! Fangirlmode-ON

In 1,

2

3

Starting pic spams like I alway do!!

Go!


                   

Hensemnye Peeta Mellark. Hehehe.


Hee. Sejak dia cinonet lagi aku dok minat. Comel sangat. Lebih lebih lagi masa dia belakon citer Zathura agi.. Omeomeome



Peeta nangis. Comel sangat. Hewwwhewww
Pic spamsss. NON STOP!!




Katniss Everdeen, pemanah pro yang sangat family oriented. Hee
Kerana sanggup volunteer bagi tempat adiknye. 



Haymitch The past survivor of District12



Ending pic spams with this
Good night, folks- President Snow



No comments:

Entry Best!