Tuesday, January 31, 2012

Raining



Oh..


Now. Live from Room A00#, aku sedang menaip ini dengan perasaan banyak munga-munga. Hikhik.. Sungai Petani sedang bermandikan hujan. Hujan yang tidak lah terlalu lebat. Tidak juga terlalu ringan. Pendek kata, well balanced rain (eh ada ke).

So, angin hujan masuk melalui tingkap and aku sangat-sangat SUKA akan keadaan ini. Sebab ini adalah macam di Kelantan. Masa kat Kelantan, feeling tu ada rasa macam dok oversea. Sejok je.. Macam sepoi-sepoi bahasa mintak pelempang manje. Sungguh heaven and chill.


Rain drops are like my happy pills.

Lelebih lagi Kedah ni, panas ya amat. Sungguh. Taim panas panas ni, orang Timur macam aku mudah sangat la nak kena batuk batuk kering. Really uncomfortable. (ceh, kekonon manje dan sensitip la tu)

Chow dulu kekawan. Saya nak merasa fefeeling ombak bayu sambil dok imagine tengah ngedate ngan abang Aaron Aziz. Awwwww.

True Facts #2



Yawning is contiguous.

Atau dalam erti kata lainnya, menguap itu adalah berjangkit-jangkit. Kalau rasa nak menguap dalam kelas, pi lari jauh-jauh. Kesian kawan kauorang yang nak belajar nanti jatuh ngantuk sesame mrgreen.



P/s: Aku pun da start rase sikit ngantok tengok gambar orang dok menguap ni. Eh!


Vampire in Me



Dear diary and Salam tengahari to readers... Wassup... Koniciwa.... Sawwaddikap...




Ini adalah bukan boasting, waima whinning ataupun obsessing about me dieting....Hanya nukilan perasaan kosong semata-mata sahaja.

Sejak menjalani DIET PROGRAM... Aku rase perasaan aku terhadap makanan turun kosong sama sekali.. Like, seriously.

Dodulu (eceh. Macam da sepuluh tahun aku berdiet). Asal je, kawan aku ke, beli char kuew tiow mase dinner, aku pun harus,

Eh, esok aku nak char kuew tiow.

Macam tu sekali mudahnye aku terpengaruh... Yikes!


Now....


Maybe some of you have read this post, which was my starting point of having a diet program. So. Now, here I am.. Three days. Surviving without 'nasi'. Without 'ayam'. Without....... em...... em..... em..... just don't know what to say. Cox everything about food feels so awkward. Cheh..

Sungguh. Tadi, awal-awal pagi sudah bertapak di koperasi ipg untuk membeli makanan harian aku. Iaitu 2 sandwiches tuna and juga sebotol kecik vitagen. Sufficient enough to get me through the day.

Entah la. Sekarang memang nak makan sungguh tak lalu... I hope this wont lead to bad things- like komplikasi sistem penghadaman ke apa... I hope so...


Atauuuuu, Am I going to turn into a vampire?? (okay, ini adalah melampau). Aku ter-feeling rerase macam aku ni Bella Cullen pulak. Wait for me in Breaking Dawn Part 2. Em.. Tunggu Edward la kawen ngan aku buat aku jadi bini nombor 2. Stop!!! heeeee. Tutup cerita! Me, becoming a vampire? So gonna be my dream-never-comes-true. Sobs.


Argh... Sekarang nak buat Big Project ngan kawan-kawan. So.. Till then.. Chow ala kazam.



Ps: Wah.. hari hari belanje Rm2.50 je, boleh la jadi jutawan sat gi. Yuhuuu. Mak kayooooooooooo!


True Facts #1



Consuming chocolate doesn't cause acne and it also prevents tooth decay.



P/s: Phew. That's a good news to those who addicted to chocolate.

Monday, January 30, 2012

Tutorial Pop Up Comment





Ohaiyo san!





Ini niat hati memang nak bunyi ala ala Japanese. Namun... salah grammar.. Argh. Persetankan..
Okay. Hari ini aku nak share sikit cara-cara nak buat pop up comment.

Question:

Menda ape tu Pop Up Comment?

Answer:

Pop up komen ialah pabila ditekan butang komen, akan keluar satu window. Easier people to comment on your entries


Okay. Aku perasan most of new bloggers, yang mane blog depa cantek-cantek mesti lupe aspek tu. Aku tahu, aku tak da hak nak paksa-paksa korang buat cara ni, tapi kalau kauorang apply pop up comment dalam belog kauorang, lagi senang readers ke visitors nak komen blog kauorang.



Keadaan yang menyusahkan- embedded below post comment box


Sungguh. Aku kadang-kadang rasa sangat menyam-pah kena tunggu komen lebih-lebih lagi kalau jenis yang embedded below post tu. nak nak kalau ada word verification. Oh my...


Jom ikuti langkah ini untuk buat Pop up Comment di blog kauorang!

1) Go to Dashboard-Settings-Comments


2) Tick 'Pop up comments'.





3) Save- Siap.

Nak buang word verification

1) Masih dalam Settings-Comments

2) Tick 'No' to Show word verification for comments?


3) Save- Siap.



Selamat mencuba! Kalau tak jadi gitau laar, awak..

UPSET (ups and downs)




Okay. Dear diary.



I know. I should at least writing something memorable here in positive way.
But today, things didn't work out as I wished they would be.

Today = suck day.

Waking at at 4 am feeling unwell- the coughing came again. getting worst. Sangat rasa kecewa sebab ku ingatkan the paracetamol I took the other day would work. Namun apakan daya. Continued sleeping till 0617. I even woke up before my alarm rang. Kalau ku rasa sihat, memang aku akan tepok-tepok kepala sendiri, saying:

Good job Cik Tubuh Badan. Awak da pandai bangun awal sekarang (dengan gaya Detektif Conan).

Namun, dengan batuk tambah lagi serangan sinus (RESDUNG) yang sangat dikira terok untuk tempoh sebulan ini, aku rasa memang hopeless di pagi Isnin ini. Oh.. Dalam banyak-banyak sakit serangan batuk plus sinus la yang aku rasa PALING aku cube elak. Lepas solat semua, aku memang sambung tidoq pikiaq nak ponteng olahraga. Cheh.. (tak pernah dalam palotak aku, rase nak ponteng memonteng ni).


** Strong gurl with no guts - Aku tidak memonteng**


Olahraga pulak kena buat lompat pagar. Hem....... harem aku nak lepas. Siap terpele'ot mak kauuuu.. Adoi. Malu plus aku sendiri meng-underestimate Cik Tubuh Badan. Pagar tu gile macam tinggi menggunung pada pandangan mate aku. Wahhhh. Aku memang imaginasi melampauuuu yang useless. Siap nangis-nangis rasa kecewa sebab semua classmates berjaya menyelesaikan misi melompat pagar di pagi hari.


I em sori to Cik Alia and her co workers. Mesti ampe kecewa plus menyampah ngan kami yang memang tak de bakat ni. (waa rasa nak nangis lagik)


So.. Sekarang.. Rase hopeless sangat. Memang niat di hati akan ku perbaiki bakat aku. So, pepetang, jom buat latihan LARI BERPAGAR!! Ini bukan janji, tapi PASTI.


P/s: Hari ini, misi diet diteruskan- Trying to survive the day by eating ONLY sandwiches (can ma?).

Sunday, January 29, 2012

Tweeting Eh Twitter




My another baby PINK


Jom follow men-follow seperti tari menari.

Haha! Aku sungguh NOOB.

Dok RT artis-artis Selebriti yang tidak kurang sombongnya. Dok RT Justin Bieber memang harom dia nak reply.


So. Meh lew. Kenal kenal ngan kitew (ahaks)!


Follow ME, HERE

p/s: Sape follow blog baby pink ni, nanti owner beliau singgah dan follow balik and drop comment. Malam ni bizi sikit ngan presentation slaid P.Point.


XoXo,
PinQib

I am officially a



Vegetarian!!




Okay. I wanted to sound so excited but I guess I failed.. Never mind, der.

Actually, this is the first day of my Diet Program. So. What am trying to do is actually losing weight of course.

Pesanan ikhlas buat Cik Tubuh Badan:

Let's work harder miss booty and shake off some fat!!!


Woohooo. Okay. Aku sangat bersemangat. Yes. I am in this raging emotion trying to be disciplined enough to keep myself and especially de mouth from salivating when looking at 'THE' food. My fave, of course : Chicken, dude!!! I am a chicken maniac, macam Onew Oppa saya. And I couldn't resist myself whenever I see chicken. So...

Ini adalah pertama kali aku menahan lapar dan dahaga untuk tidak memakan ayam.


Oh, my ciken. Maafkan saya.


So.. Listing down what I have consumed so far today. Maybe these are not 'THE' healthiest of all, but for the first time, untuk aku yang masih baby steps dalam menjalani program DIET secara serius ini, sudah dikira BAIK (pada pandangan aku, kihkih).

1) Vitagen (RM1.00) -Okay this one, definitely not a LESS SUGAR version. Ampun CIK TUBUH BADAN. But thinking this one will provide goodness to my little tummy, ku belikan jugak.

2) Wafer Choc Nestle (RM 0.60) - This was bought after I look thoroughly dekat nutrien facts tu. So, aku skip part fat, carbs semua, aku terus masuk part energy. Tengok-tengok, 89 kcal, aku dan nawaitu tak-boleh-pakai terus assumed wafer ni, mampu get me through the whole day. And it tasted, yums for sure. Ngeeee.

3) Sourz (Ice cream) (RM 1.20)- Ini adalah dessert terakhir setelah menconsume semua meal courses hari ini.


Total consumption: RM 2.80 (Totally worth IT, bro)


I guess, my tummy is happy. Then, I should be HAPPY. Should I? Eh eh eh eh.. Hasutan shaitonnirrojjim..... Isk isk isk...


Till then. First day. Wish me LUCK.


P/s

Saturday, January 28, 2012

Trend Blogger Sekarang



Sejak berkecimpung dalam dunia blog ni da masuk 4 tahun ni.. Apa, 4 years already????

Eh, wah, ah, cis dan etc (semua kata seru menunjukkan kekejutan yang dialami oleh owner blog sendiri yang masih tidak percaya). Okay, fine. Tak sampai pun empat tahun lagi. Tapi. bulan 3 nanti, this baby PINK's sooo gonna be four-year-old.

***Back to the topic***


Eh..Chop. Sebenarnya.. Aku perasan la. Sejak 3 tahun 10 bulan berblog ni, banyak sangat trend antara blogger yang kemudiannya akan diikuti oleh blogger-blogger lain.. Senang cakap, SPREADING THE LOVE, babeyhs. Kalau sorang blogger (usually femes) buat entry camni, mesti sok-sok, ada la orang yang buat entry camni..

But seriously, sebagai bukan blogger yang selalu up to date dengan trend-trend terkini, best sangat ke jadi trend followers?

Okay, here. me, listing several trends by blogger which usually showed up in most of their entries:



1) Eating at TUTTI FRUTTI

This is so true. I always find bloggers who wrote these TUTTI FRUTTI things. It's like this TUTTI FRUTTI is something NEW yang baru masuk MALAYSIAN market. Sebenarnya this FROYO (Frozen Yogurt) ni da lama ada dalam Malaysia. Namun, disebabkan sesape individu yang berjaya purchase sebekas TUTTI FRUTTI adalah dikira seperti sub-urban people, maka semua bloggers berlumba-lumba nak up kan entry pernah makan di TUTTI FRUTTI.

Konon:

Semalam, aku and my other half pi melantak di TUTTI FRUTTI. Kitorang amek dua orang punye sikit pun da kena cas RM49.87. Em.... Maybe toppings yang aku pilih tu banyak kowttt.. (eh)



2) Drinking Cool Blog

Oh yang ini satu lagi. Aku try minum aritu pun sebab orang dok gebang-gebang benda alah ni sedap sangat memang menusuk kalbu. Okay. Fine. Memang sedap la. Namun tak dalah aku jadi craving-sampai-tahap-nak-meroyan lepas da berjaya minum segelas COOL BLOG. Biase je la. But definitely gonna have it again someday later (muahaha)..

Konon:

I'm a COOL BLOG lover. --Cheh ini punye caption, siap tulis besau-besau kat sidebar About Me. Ade saya kesah kalau awak love COOL BLOG?






3) Eating MACAROONS

Zezaman dulu (not long ago), mase memula menda macaroons ni kuar, semua like,

Eh , natang ape comel tu?

Wah, comel ada wana pink lew!!

Like, entry bloggers semua tulis mengidam benda alah ni. Walaupun saiz tinonet kecik macam the smurfs tapi rege mahal macam beli udang galah setengah kilo. Wah.. Kira semua nak up to date, konon pergi beli dekat any Confectioneries available untuk beli macaroons ni and tunjuk dekat entry, kaler ni perisa ape, kaler tu perisa ape..

Lepas tu up caption:

This choc one is my fave. Gonna buy this again, soon!

Kihkih. Sounds funny..


4) Can't think one right now. So.. Ending this post here. Sape makan budu terasa masinnye. Weeeh

Nanti ku update lagi. Part 2 coming soon..

Tutorial Letak FB Skin




Salam petang. Hari ini mood kurang baik pasal batuk punya pasal. Tidur kurang lena asyik nak ter-kauf-kauf. Tsk. Hidung pula ala-ala nak main ciku cak geletek gatal-gatal. Pendek kata, ALLAH dah tarik sikit nikmat kesihatan aku.. Subhanallah. Solusi (pandai ke bijak), telan panadol sebijik. Harap lega la sikit sakit ini.



***

Oh. Hari ini entah rajin pulak perasaan aku nak kongsi tips cara nak kasi Facebook anda semua ada skins. Heee. Just knew about it today. Lol. This one is awesome-er cox the other user if, he/she uses 'the' skin, other user will notice about it.

Kalau dulu, sape yang ada skin je boleh perasan syok sendiri,


Eh, cool nyew FB sayew, pasal sayew ada skin paling cute di alam semesta ini.




Tapi kali ini, insyaALLAH, nak layan FB pun rase sejok je mate. Dengan tutorial kali ini, hasilnya FB anda akan jadi macam ini (including HOME, PROFILES plus MAGNIFIED IMAGES (cooler effect)!!


Sejok mate ambe memandang






Steps:

1) Bukak laman web FBSkins.


**Lepas loading**


2) Kome pilih la, jenis skins ape kome mau dari variety of types. Ex: Girly, Emo, Darkness, etc.. Pilihan amek dekat sidebar bahagian HITAM, Kiri)






3) Klik on the 'Save' tab dekat layout yang kome pilih.





4) Pastu klik snapshot and lepas page siap loading akan kuar camni. Klik 'Make this my Facebook skin'.



5) Pastu, keluar dialog box camni, klik 'Continue' and proceed with the next easy step which is installing the extension (dia akan mintak izin untuk access FB anda, and sila allow ye)






6) Siap.



razzSelamat mencuba. Kalau tak jadi mai bagitahu. Kihkih



0535 AM



I'm writing here approximately at five thirty five in the morning. Feeling rejuvenated a lil bit cox just safely arrived from Kelantan.

Perjalanan with no tears...


Okay. I lied. I cried.


Worth it cox before I went on the bus, mommy gave me hugs and kisses. Oh. So sweet (semua cakap "awwwww" sebab macam adegan sweet dalam sitcom gitueww). Ni adalah passionate kiss dari seorang omma kepada anak gadisnya. Hee. Really need that.

Omma kisses and hugs anda saya buat pekasam dalam hati saya. I love you.

And then, daddy gave me a warm hug with little pats on my head. Oh my... (semua cakap "awwwww" sebab macam adegan sweet dalam sitcom gitueww)

Daddy, I'll be a good girl, here. Promise.

Terus nangis-nangis. Muahaha..


Okay. It's been 4 minutes. Trying to get some sleep here. Good nite. Blabbing more later. Chioa.

Thursday, January 19, 2012

Holiday Reading Materials




Tonight I'm going back to Kelantan.

I was supposed to stay here with my friends lol, Cik Faten and Cik Fyka. But, knowing the facts that my sister who is currently pursuing her study in Labuan, Sabah was gonna be home by the CNY hols, my mother personally called me and asked me to be back so that we, one family would gather in one piece.


Okay. Memula sangat tidak mahu memandangkan duit tidak mencukupi, and I just got back from Kelantan. Baru sangat dok Kedah ni. Adalah dalam dua minggu. Tak ke haru nak balik Kelantan sekali lagi..


Oh, I hate long distance journey. Very unconfortable.


Tetapi bile difikir-fikir. Ini adalah peluang satu dalam seribu. My dear sister pun akan jarang-jarang balik rumah memandangkan flight ticket price's hellish expensive, even, for a one-way trip. So, alang-alang dapat tengok muke dia, gosip-gosip, doing gurl's stuffs ; baking etc is going to be satisfying enough for me. Kira memang worth it la dia berhabis duit nak balik Kelantan dari Sabah nun.

So.. Here what am gonna do.. During hols...




Try finishing these.



1) Cengkaman Ilmu Hitam by Abd Ghani Iman


A novel based on a true story about black magic. Can't wait to finish up this first cox my friends said, this one is DAEBAK (great)!!


2) Frankestein by Mary Shelley


A novel about a man who is obsessed with resurrecting the dead. But, he felt disgusted with the one he created.


3) Forever X by Geraldine McCaughrean

A story about, ...... em.. Not sure..... Hee. Kena bace dong...


P/s: Selamat bercuti. Maybe blog ni pun akan bercuti lol.

COUPLE is ANNOYING to SEE when...


1) Bile si makwe dengan baik hatinya, membawa balik baju/ seluar/ seluar kecik si pakwe dan tolong membasuhnya. Ibarat si pakwe tu kudung tangan tak boleh nak basuh sendiri. Kalau tak pun, si pakwe takda duit nak buat hanto baju ke DOBI.


Lepas tu, sidai baju/ seluar/ seluar kecik port punye baik biar semua orang nampak dan tengok. Pastu bila ditanya:


"Seha awak basuh baju Mamat ke?"
Seha jawab, memalu kucing siam...

"Ehehehe. Abang mintak tolong basuh. Buat praktis sebelum kahwin. ehehehe"

-- Kalau la mak suruh basuh baju. Rajin macam tu tak? Muka manis berseri tak?



2) Bile pasangan couple berkongsi baju memasing. Yakni, si makwe pakai baju si pakwe. Si pakwe pakai baju si makwe. Eh. Ape motip?? Cube cakap sikit? Kau orang ni memang takda baju ke ape sebab nak berkongsi-kongsi ni. Lelebih lagi kalau yang jenis memang exchange baju jenis jersey tu. Memang name tu memang kita tau la si Seha ni memang tengah pakai baju pakwe dia. Berbulu sungguh bulu mata melihatnye. Euw.

--Kalau la si pakwe ada kurap ke..... Emmmm..




3) Bile pasangan dok merenung/ bercakap-cakap dekat berjam-jam on one spot. Eh.. Kau orang dok lelama camni takda kerje ke? Pastu bile kawan-kawan lalu dekat meja dating, terus sembunyi-sembunyi muka (ni masa mula-mula couple). Bile couple lama sikit, bile kawan lalu, dia pulak dok tersengih-sengih tengok kawan konon nak cakap ' Kitaorang tengah dating, kawan-kawan sekalian'.


--Kalau la dia tahu dosa, kalau dia tahu malu...........



4) Bile pasangan couple dok bergayut gune bahasa yang mengjengkelkan (okay, bahasa yang aku gune wat menulis ni pun, already annoying). Sebagai situasi contoh, si makwe di telepon oleh si pakwe sambil dok berguling di atas katil dengan lenggok bahasa kalau adik kita cakap dengan kita pun, kita akan rasa macam nak kasi adik kite pelempang bahasa. Eh...

"B, da makan ke? Hee. oh. Da makan.. Makan ape? B, ayang tak makan lagi. Jom laaaaaaa. Eh.. jom laaa teman ayang (and this goes on)"

-- Kalau la telinga ni boleh jadi alat pendengaran supersonik dan boleh bersifat bertelau-telau (yakni, memproses menapis bunyi audio yang terpilih) secara maksima, kan bagus...




5) Bile pasangan couple berjalan dengan penuh rakus ibarat suami isteri di tempat-tempat public sambil berpegang tangan, berpegang bahu berpegang pinggang dan...... Tolong lah. Mak Bapak budak sebenar pun tak buat macam tu kau tau tak. Hatta, nak pegang-pegang tangan. Yang kauorang baru setahun jagung bercinta pun nak berpegang-pegang bagai. Kauorang ni tak malu ke??

-- Kalau la diaorang ada sikit rasa malu dengan ALLAH....


P/S: mood happy ni.

Wednesday, January 18, 2012

Father-Daughter Bond


Poor my friend..

Kesian tau. But, we all believe everything happens with hikmah.

Today, she skipped classes (not actually doing it for the sake of laziness), but she had to go back to her hometown cox her father fell sick.

Adoi. Kesian. Like seriously. Dah la anak bungsu. Memang manje ngat ngan ayahanda dia tu.
Harap ALLAH bagi pakcik baik cepat-cepat. InsyaALLAH.

Di sebalik benda yang terjadi tu, dia boleh balik sehari awal dari kitorang sempena this Chinese New Year break.. That's a good thing, for sure.

PENGALAMANKU,

My daddy once, was admitted into the hospital and I knew nothing about it. Pabila mak sedara ku memberitahu tentang situasi daddy yang tidur semalaman di dalam wad dengan tiub dipasang tru his nostrils, terus mengalir ayaq mata ku. Memang sangat sadist. Sangat sadist sebab bile telefon tanya:

Daddy sihat tak??

Daddy acted brilliantly saying everyone at home was doing fine.

*****
Fine. Teringat terus rasa sebak syahdu. I love u appa.


Daddy... Semoga daddy sihat selalu. Dipanjangkan usia hingga umur 1500 tahun. You are one of the greatest things ever happened to me. Having you as my biological father (ceh, ayat memang tak leh blah. Macam anak angkat bertemu ayah sebenar lepas terpisah 20 tahun).




Kesimpulannya, hubungan anak perempuan ngan ayah/papa/daddy/bapak/abah memang sangat lain dengan anak lelaki. Ini memang serius. Aku rasa tak pernah aku tengok adik-adik aku nangis sebab daddy. Kalau nak cakap budak-budak, memang takdalah. Adik aku yang paling bungsu pun umur da 16 tahun. Tapi, nangis sebab daddy memang takda la.. Aku mimpi pelik sal daddy pun da teresak-esak. Depa, em... entah bile la..

So, to all girls out there. We are born to be our daddies' little angels. Don't feel kau terlebih manje ke ape ke sebab selalu nangis sebab ayah/papa/daddy/bapak/abah kauorang. Tapi memang da our nature kita untuk berperasaan begitu sebab anak-anak lelaki ni hati depa memang keras kental, sedikit non-humane (pada pandangan aku).





Ps: Sahabat. Semoga ALLAH memberikan ayahanda mu nikmat kesihatan yang tidak berbelah bahagi.


Wordless Wednesday #3

Baru yang ketiga???mrgreen





P/s: Esok esok esok...... K. E. L. A. N. T. A. N

Tuesday, January 17, 2012

Troll Face





P/s: Plants release off O2 =p

Praktikum Oh Praktikum

confused Salam... confused

Mood: Stressed
Current activity done: Listening to I Can't (2PM)


Smiley di atas memang menunjukkan emosi aku yang tidak begitu stabil. Hampir kepada situasi meroyan pendek kata.

Hari ini berjodohlah aku dengan berita pemberitahuan lokasi untuk aku berpraktikum bagi semester lima ni. Memang dupdap dupdap mad la. Sebab praktikum ni bukan macam Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) macam aku kena hadap untuk seminggu selama 2 tahun berturut-turut dulu tu.

Dah tahun 3 ni, pulak-pulak da masuk sem lima ni (*ada 4 sem lagi to go tru), harus la peluk cium sesi praktikum selama berbulan. Syarat lulus la kalau nak jadi cikgu. Untuk sem ni, aku harus jadi cikgu (erk, I'm not ready mrgreen) dan mengajar selama sebulan.

Kat kelas tadi, dah diinformkan to all teacher trainees tempat berpraktikum masing-masing. Dalam banyak-banyak couples (praktikum nanti kena berpasangan), aku dan partner got the top three lokasi sekolah paling jauh!!!sad

Seriously, aku memang rasa nak nangis. Dah la stress pasal elaun duit nak masuk lambat. Tetiba dapat berita kejam gini, sapa tak terkejut?

Memang dalam 3 jam belajar kat kelas pikiran memang wondering away. Adoi.Rasa sedikit menyesal disitu. Sebab pikiran lari=ilmu pun lari. Redha.


So.. Masalah utama ialah transport.

Kawan X menawar menyewakan kereta selama sebulan.

Cas = RM 500!!!

Gile kau. Dikira-kira Rm500/20 (days of praktikum - weekdays) = RM 25 sehari. Dah la minyak pun sendiri-sendiri.


Mahal.Mahal..Mahal.. Em... Mintak tumpang pun tak daq belas kasihan. Walaupun si kawan X ni, laluan sehala. Tumpang berbayar la. Bukan tak berbayar. Em.. Tak tahulah. Kalau aku ni da jadi cikgu, kau nak cekik darah pun cekik la. Takdaq sapa nak kesah.. Ni kawan kau ni. Kawan kau dari zaman foundation lagi ni. Takda kesian belas ke?? Hah??


Emosi, membunuh

Arghhh....

Memang kau tak cool langsung. Lagi nampak pathetic adalah. LoSer!neutral




Penyelesaian:

1) Nego for better price. Okay. Se-loser kau, masih lagi berguna.

2) Bawak kete dari Kelantan. (Lesen ada= Experience takda) -need parents' approval, of course.

3) Sewa teksi (I think, alot more money needed)

4) Sewa rumah - K.I.V



Till then.


P/S ;Melawat blog sesapa dok list paling atas baru update. Muahaha. Kejam... Lariks

Saturday, January 14, 2012

Beautiful


Salam...
Good looking not in a handsome way.

Point hari ini:

Orang cakap, mase tengah tengok movie ke drama ke, tengoklah mase para pelakon sedang bercakap. Dan tetiba jadikanlah diri anda rajin teramat dengan mengambil jari telunjuk dan tekan butang pause.....

Mesti korang akan dapat muka awkward ke. Lucu ke. Gampang ke.

Macam ini:



Ni, aku try test atas citer My Girl Friend is Gumiho. Atas watak Park Dong Ju. Eh.. tak dapat-dapat gak. Wahh. Memang No Min Woo ni hensem la. Memang dia ternganga ke, tutup mate ke tetap gojes. Memang lawa la ciptaan Allah yang seorang ni kan? MASYAALLAH.


Layan Gambar! Jum... Ada 2 episod lagi ni nak habis drama ni. Waaaa. Aku letak sikit je gambar. Kalau letak banyak, nanti Justin Bieber merajuk, konon aku curang dengan dia. Muahaha.




Gambar 1
Mase nangis pun lawa. Cry baby please cry for me. Eche

Gambar 2
Sengih separa pun masih lagi lawa. Em..


Gambar 3
Ke-awkward-an yang tidak nampak langsung ke-awkward-an.

Entry Best!