Wednesday, February 29, 2012

Fighting


[Salam]

Time starts now. Baby it's now or never. Work hard like crazy. Coz in the end, you're the one who's gonna be happy. Ai?? (assignment EDU need to submit tomorrow)

Fighting!! Ajaa! You can do it, girl!

P/s: Sekarang mood ala-ala fotografer gituew. Ni gambar amek sendiri OK. Myahaha.. Bangga tak kena tempat. Ingat hebat la teww...


Fokus kus kus. (esok saya blogrunning)


At last (Part 3)




[Salam]


At Last ialah entry yang memaparkan perasaan gembira owner. Klik SINI (part 1) / SINI (part 2)

Hari ini bertarikh 29 Februari. Tarikh yang kita semua akan jumpa empat tahun sekali. Lama tu. Sapa yang birthday jatuh pada hari ini memang wajib bersyukur sebab lambat nak declare aging. Walopon kedot-kedot banyak, kita masih dengan voguenya boleh cakap:


Ai masih 46 okay.. Boleh bergaya lagi!


Haa Gitu…

Ops.. Sebenarnya nak cakap je. Hari ini, Alhamdulillah, semua pembentangan subjek minor dan elektif sudah aku jalani. Banse! Banse! Haha. Alhamdulillah. Aku tak leh gembira banyak banyak sebab ada lagi esemen yang nak kena submit esok dan coursework dan pembentangan subjek Major yang belom siap lagi (need to submit by Sunday). Dush. Tido lewat lagi la malam ni aku. (last night, I slept at 4am)


Di tahun lompat ini (Alhamdulillah), sebab Allah masih panjangkan umur kita untuk sama-sama sekali lagi jumpa Tahun Lompat (keukeu), aku da dapat buku yang aku order dari Gempakstarz.com!!! Ye. Aku da dapat dah kauorang. I am happy banget now! Gonna start reading 'em tonight. Nak wat cam, ala-ala bedtime stories gituewww.

Comel je tersusun


Dan buku yang Maksu bagi pun saya dapat sekaligus arini. Sistem mailing sini sucks. Ingatkan da tak dapat dah hadiah Maksu kirim. Namun.. Alhamdulillah. Dapat! (comel, soooo pink.!! Gonna review it soon!) Haha. Lepas bace, memang kompem bagi dekat sepupu kite.. Bukan nak wat harta. Tapi thanks Maksu siap bagi business card and otograf lagi. Awwwww (**tears**)


Thanks Maksu


Okay la. Nak sambung tido sebab malam tadi tergendala.. InsyaALLAH. Petang sikit nanti sambung wat esemen.


Cubaan orang minyak sayur mencuri**


P/s: Sorry Maksu, asyik buat Maksu (click untuk singgah blog Maksu, friendly blogger) tertunggu tunggu. Aishiteru ©




KotaKoti, Real Life Barbie


P/s:
Hello readers from all around the world. It would be really nice if you do me a favor by clicking any ads you found dangling in this pink blog (keukeu ^^) after reading this entry. It would mean a lot to me. Thank you !! Love, Qib
©©

[Salam]

UPDATE!! (June ‘12): New entry about DAKOTAROSE. She is cute! Please read and SHARE! Have a nice day, earthlings =)



Hoho. Tonight... Im gonna stay up. Need to finish my P.Point Slide. Hehe. just finished reading a SUPER KAWAII BLOG, with a SUPER KAWAII blogger. Thanks to Fyka (click) cox introducing her to me.. Echehceh..

Kotakoti/ Dakota Rose/ Dakota Ostrenga or also known as REAL LIFE BARBIE/DOLL is superbly beautiful. But shame, I believe the pictures, are all photoshopped. Just like XiaXue. BUT

XiaXue's better cox she admits she photoshopped hers .
KotaKoti doesn't admit she photoshopped em'. She even deleted her old blog (tons of her old pics - she was a Scene).


Jaman Jahiliah





Totally different. Now she is

Kawaii desu desu~~

Awwwwww (notice how her boops get bigger --- Photoshopped


Although she may do some massive photoshopes to her pics, I still like her, cox she does look like doll. Just like XiaXue. Why do I keep comparing these two?? (-_-")

XiaXue is CUTE. My fave Singaporean blogger!





So, if you want to read KotaKoti's blog and experience yourself the beauty of KotaKoti, click HERE!



Here's some random pics, I found AWESOME!!!

Proof!



I wish I had these long legs

Blue eyes

Is this even human?

Totally photoshopped

She is just 16, going 17 this September!

Cute thing.

Well, I supposed her REAL and FAKE don't seem different too much, except for the eyes (awesomely bigger), chin (extremely pointy), nose and lashes. Keukue ^^

Till then. Good Night


Wanna read about Lian Xun, a real life male doll? Click here!!





READ MORE FROM HERE!!! OMG i love this blog!

Tuesday, February 28, 2012

ALLAH tidak pernah ZALIM




[Salam]

InsyaALLAH

Heeaip... Okay. Tak tahu pun tu bahasa menda. Tapi tujuan kitew tules dekat belog kitew sebab kitew happy sangat, ngat ngat ngat! (okay, sapa nak bagi pelempang manje dipersilakan)

Hari ini. Bertarikh 28 Feb. 2012, hari Selasa. Nak cakap sangat. Aku happy. Okay. This may sound crazy cox how come I can be this happy when I have not yet finished my assignments??Ini adalah persoalan ye tuan tuan (especially baby diary, coretan hari tua)...



Jangan lupa sebut ALHAMDULILLAH.


1) Presentation slaid untuk EDU [Ö]

2) Presentation slaid EDU asg. [Ö]

3) Presentation PJ [Ö]

4) Esei ilmiah 12 muka surat [not yet]

5) Encoding & Decoding Hill Cypher Code [not yet]

6) Update portfolio [not yet]

Hoooo.. Jika dilihat.. Ada la jugak sebarang dua yang telah di checked. Alhamdulillah again. Bak kata sahabat ku, Mr Aliff,


Urusan yang ditetapkan oleh ALLAH, tidak pernah zalim kepada kita. So, be positive.


Ayat yang sungguh manis. Memang mendalam maksudnya. Hahah. Memang terkena sungguh atas batang hidung cheq yang tak berapa mancung ni (eh, mancung ke)... But really nice la. Aku rasa bersemangat. Malu sungguh dekat Dia yang selalu jaga kita ni kan.. Takpa..


Malam ni, InsyaALLAH,no more tears sebab tak sanggup nak korbankan waktu tidur semata-mata nak buat esemen. Tsk. Terok kan? Ade ka patot aku nangis sebab nak tahan tidor. Huahua. Buat malu dekat baby kecik-kecik yang boleh berjaga malam tu.


Eh eh... Aku da melalot ni.. K.. Hujung minggu ni, INSYAALLAH aku lawat. Minggu ni bizi memanjang je. Alhamdulillah, bizi tu tanda kita masih mampu mengerjakan suruhan ALLAH. Thank you, ALLAH.k la awak. Kita nak sambung wat kejeww. Jangan nakal-nakal. (Sooryyy sape sape yang singgah kite tak singgah balik.)

Sunday, February 26, 2012

Wireless Maktab




[Salam]


So gonna take forever!

Hehe. Menghabiskan masa menulis esei gebang sebanyak 12 muka surat. Target malam ni, muka surat mencecah 11. InsyaALLAH. Heuheu. Nak bergebang secara live tak da masalah. Nak bergebang secara ilmiah ni tepu pulak rasa otak ni. Hakhak.Dasar!!

Alhamdulillah, hari ini, rezeki dari ALLAH, kawan belanja makan kek chis. Haha. Naik lemak sungguh. Burp… Kenyang.



Sangat bizi. Esok kuiz. Kuiz. Kuiz. Harap dapat jawab. Crossing fingers. InsyaALLAH.



True Facts #6







Drinking too much coffee/ tea can cause dark lips.

Solutions: To make the lips back to pink again! (altho they may take some time)

1) Putting vaseline (jello petroleum)
2) Scrubbing
3) Using lemon juice


Saturday, February 25, 2012

Lets VOTE for Justin Bieber!




[Salam]





For this year Kids Choice Awards (2012), lets vote for Justin Bieber as the most fave MALE SINGER!

Simply go here and VOTE for him. Klik butang tu bio bertukar jadi PINK gituew.

NO NEED TO SIGN UP or anything like that. Very easy measy



Oh. I love JB, my man!


Btw, you can also vote for your other fave(s)!~ click HERE!!


KthnksBye

Friday, February 24, 2012

You're so FINE by Guba ft Yuna (lyric)




Lagu best sangat. Sangat. Memang lagu dari Yuna yang paling favorite sekali!! Harus tekan butang play dan dengar ye! Awesome!


Jom nyanyi sama-sama!!

Lyrics:

It feels like December

The birds flew across my bedroom window

And the spiral staircase

That we used to hang around 'til 3 in the afternoon

I remember that day

The purple hoodie that you're wearing

And the smile up on your face

Your hair was flowing in the air

As you were sitting by my side

You moved me with your tides

You're so fine

And I wouldn't do anything

To deny you

And I would die for

You..

Oh baby don't despair

You're not alone I'm always there

I wish I was the one who's scared

Of the sickness that you bear

For as long as I could stay

I'll be happy just to see you smile for another day

But you're gone now

Oh so far gone now

Where the trees are green and cloudy grounds it seems

But my time will come

Oh so let it come

Where we'll meet again

Until the end of time



Help Yusra Win




[Salam]


Hee. Kat sini.. Nak MINTA tolong kawan-kawan blogger untuk pakat-pakat mai tolong LIKE gambo kawan saya. Hehe. Cik Yusra ni nak menang baju muslimah. Hee. Baju muslimah ni baju yang menutup aurat. Kalau ampo semua LIKE, dengan ampa-ampa dapat PAHALA sebab tolong kawan saya ni menang dah satu. Satu lagi, dapat pula tolong sebarkan fesyen baju muslimah ni dari fesyen baju yang tahpape. Gituee.. Haa..
Comel ye Cik Yusra ni. Sape nak ngorat sila la ADD dia. Kihkih

***

CARA UNTUK MENGUNDI AINUR YUSRA NABILA:



1) Sila 'LIKE' page KMR dahulu:


http://www.facebook.com/pages/Koleksi-Muslimah-RiZatul/201299639890806?sk=wall

2) Tekan 'LIKE' di link gambar ini:


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=357893127564789&set=a.355336751153760.80352.201299639890806&type=3&theater


Arigatou Gozaimasse



Letter of Complaint.



[Salam]


Hubungan aku dan blog. Jauh, tapi dekat



Blog sunyi. Tak berapdate. Malas. Semua ada.

Hikhik. Dasar. People need their own time. Kan kan. So. Here I am. Writing these craps again. Over and over.

So. Semalam, tanpa disengajakan, aku telah mengantar letter of complaint to syarikat Gempakstarz.com. Ececeh. Sungguh macam drama korea, dimana heroin dari syarikat orang kaya, marah company saingan dia. Last-last, hero, anak tauke company itu pun terjatoh hati ngan heroin. Itu adalah impian hati semato-mato.


So back to the story. The main reason why I wrote that letter adalah untuk menyatakan ketidakpuasan hati aku sebagai pengguna yang telah mempurchased kan buku komik mereka, dan telah berbesar hati membank in kan duit sebanyak RM 60 ke akaun Maybank mereka, namun status shopping history aku masih tidak berubah.



STILL STUCK to " UNPAID".



Takpa. takpa. Sabar, sabar yang kepada yang nak tumpang marah tu...Hikhik


Lepas je emelkan semalam. Baru jap tadi, MELISSA, staff Gempakstarz.com kol aku. Hee, Such a nice girl la. Sangat best layan borak ngan dia. Senang cakap, mesra pengguna pembeli. Wahah. Sangat efisyen la sistem depa. I like.. (so, sape nak belajar beli komik ngan aku, meh aku ajo). Lepas diskus, rerupanya, masalah utama status aku tak bertukar adalah disebabkan AKU SENDIRI. Okay. Lem, loser, noob. Semua la.


Kuikui.


Silap nya, aku tak scan aku punye slip payment. So, dia terkeliru la sebab masyok sangat payment depa hari-hari. So.. InsyaALLAH la.. Kalkulasi aku, dalam seminggu ni, adalah buku tu. Can't wait noooo..


Menunggu dengan sabar. InsyaALLAH.. Menjalankan misi blogwalking sambil buat esemen. Apakah?


Ps/ Mood ber-emoticons. Kiyyopta!


Wednesday, February 22, 2012

I am tired



[Salam]


Sekarang musim busy. Apa pun tak boleh buat. Sampai sekarang, aku dah tak layan dah nak pi tengok drama Vanilla Coklat. Stop sampai ep. 8 je. *nak nangis boleh?*

Tang tu takpa. sebab ada kawan da donload citer. kuikui*

Aim aku BY this week:

1) Siapkan asg. HILL CYPHER - yang ni, nak create code senang sangat. Nak crack kan nye la yang proses nya macam nak crackkan tempurung kepala aku.

2) Poster bagi KAMU'12 - projek bersama. Hehe. Ni tolong design poster bagi universiti kakak aku belajar. Takpe. Aku da buat satu semalam. Tapi kalau kena reject. Em... Aku cas 50sen satu poster nanti.

3) Esaimen Kebudayaan- Nak siapkan esei 15 muka surat pon letih wei. Walaupun spacing adalah sebanyak 2.0 (--___--") Hahaha. Okay. Aku serius.

4) Nak siapkan asg. lain lain lagi. Kalau sampai no 3 je list aku, harus aku buat kenduri lauk kambing.



Okay la kawan-kawan. Kalau sempat, saya jengok awak hari ini. Kelas olahraga pun sampai kol 7. Tsk Tsk Tsk..............



Sunday, February 19, 2012

Hot Gimmick Series





[Salam]


Hehe. Saja aku pos. Buat peringatan diri sendiri. Bank in kan duit. Yey. Impian aku nak beli comic series Hot Gimmick dari Aihara Miki semakin menjadi kenyataan. Alhamdulillah. Haha. Terpaksa berlapar la untuk sebulan.. Habis Rm 60 aku. Takpa. Ini adalah impian selama 5 tahun. Lama tu lima tahun. Sapa yang ada baby pun da besar da baby dia dalam tempoh lima tahun. Da reti berjalan, berlari, bergelak ketawa dengan bebasnya. Kyaaa!! (^^). Happy just by imagining it.

Lauren Hannah Lunde, will you be my daughter?


Akhirnya. Esok, maybe aku akan soh memba bank in dan, in a few days, I'll get my comics ( ini pensyarah BM aku kalau baca ni, mesti beliau cakap, "Menyampah aku", sebab aku tulis rojak. Sorry En. J)


Hehehe. Bukti aku da mail kan kepada pihak Gempakstarz.com. 7 je buah aku beli buat masa sekarang. Sebab nak cukup kan kuota RM 60 sebab harga shipping pun da makan Rm 10 ++. Hehe. Takpa. Series ni ada sampai takat 12 je. Yang lima lebih tu, bile bile aku rasa boring, aku order la cukup kan kuota.. Ye..


I am a Veryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy HAPPY man!


P/S: Memerah otak untuk menyelesaikan tugasan. Sorry tak jengok. Bye..

Saturday, February 18, 2012

Memory lasts forever




Engraved in memory. Penang 2012, February. I had fun guys. Walopon ku tak sanggop nak naik tangga tinggi tinggi dekat Kek lok si Temple, namun aku da puas. Lepas praktikum jom pi lagi ye. Jom plan! Sadisnya, souveniers tak beli. Heuheu.. Kesian la orang rumah. Ahh. nanti aku pergi, insyaALLAH.




Ps. Gambo besar malas crop

Entry Best!