Saturday, March 31, 2012

*Update* CNBLUE 3rd Mini Album Full Track Download



The boys are back!!! Simply click the link to DOWNLOAD! Tq
Rating: ©©©©©


TRACK LIST :
01 Hey You
Download Link = Click Here
02 Still in Love
Download Link = Click Here
03 Dream Boy
Download Link = Click Here
04 Rock n’ Roll
Download Link = Click Here
05 Run
Download Link = Click Here
06 In My Head
Download Link = Click Here

Thursday, March 29, 2012

Nak jadi cikgu bukan senang






Hari ni.. Juz nak cerita. Betapa susahnye nak jadi cikgu wahai wahai orang orang di luar sane yang cakap jadi cikgu ni senang secipot..

***

Okay. It has been like 2 weeks I am on this whole practicum thing. As far as I'm concerned. My students are real bad asses. Heheheu. Nakal yang hamat.

Yang laki cara lelaki. Yang pompuan, cara pompuan.

Like always, I would walk out the classroom feeling UBER tired!!

Hari ini pon. Nyaris nyaris ilang sore. Adoi.. Uhukhukhu... ** batok kering*

Sudah habis aku mengajo topik fraction *Alhamdulillah*. Jus yang tinggal, nak revise balik je yang tang PROBLEM SOLVING.. InsyaALLAH.... Benda ni bukan senang. Nak bagi depa paham. Baru la objektif tercapai..

I am on my way to becoming a teacher, * a great one, I hope*, so, for two weeks of practicum, I am still weak at controlling the class.

Like seriously. Asal je aku nak cakap, depa potong. Asal je nak bagi penerangan, depa potong. Aih. kalau ikot akal senteng.. Aku liku je sorang sorang. Tapi sayang mat oiii.. Sayang ngat ngat. Nak marah lebih lebih.. Em.. Pikir bukan anak sendiri. Nak pukui, pikirr... Publisiti. Eh eh.. winkwink

Hari ini, memang letih la. Budak laki tak nak dengo. Aku emo cam rase nak nangis.. Waa.. kalau cikgu ini nangis memang kompem jadi baik bebudaks sebulan ngan aku. Muahaha.

So.. Aku juz bagi satu baris kate pepatah:

Lembu ni, kita boleh ajak dekat kelopak ayaq. Tapi nak paksa dia minum. Payah!

Senang.. Tak jalan. Okay. Maybe ada la 11% persen jalan. Pftt!! So.. Aku bagi lagi ayat sedih+emo aku...

Ampa ingat eh. Nanti di masa depan nanti, kalau ampa ampa semua ni jadi cikgu.. Ingat la kalau anak murid ampa nanti lagi terok layan ampa macam ampa layan saya. Tengoklaa..

Naik la ke 21 %, Tsk.. Slow progression, I must say..

So, ayat sentap last terakhir.... Jeng jeng jeng!

Saya dok sini 2 minggu ja lagi. Lepas saya mengaja ni, ampa semua nak bising, bising la. Saya tak daq dah kat sini.

Haha. Ayat ni, memang kasi sentap depa. Yang pompuan setat fefeeling sedih. Yang laki pon setat la merayu rayu sedih la konon. * aku tak tahula depa ni buat-buat ka apa*

Tapi yang ni, naik la ke 79%.. Alhamdulillah. But I really meant it. 2 weeks jer lagi. I m sooo gonna miss them...

Ayat trivia hari ini oleh anak-anak murid ku:

1) Cikgu pakai baju nipis eh ari ini? - Terkojut aku sama ini si S!! Haha. Ko ngintip ke ape?? Malu blushing blushing gituw.. Awww.. Ke budak ni berdakwah ngan aku?

2) Soalan aku kepada bebudaks:
Em.. Nak panggil adik adik ke, anak anak ni?

Bebudaks:

Anak anak!!!! (*serentak*) - Tsk.. Tua sangat ke saya ni..

3) Cikgu, tandangan la buku nilam saya. Buat kenangan otogeraf cikgu. (-_-")

4) Cikgu.. Saya mintak maaf zahir dan batin. Pasni, saya tak nakal lagi.. (T-T) - terharu kooo..

5) Cikgu, saya berpuas hati dengan pengajaran cikgu ari ini.- Alhamdulillah..

Ps: Besar besar nanti jadi orang leklok tau.

Wednesday, March 28, 2012

2 Weeks



2 minggu je lagi nak ngadap muke budak budak. Walopon rase nak je makan kepale sorang sorang time mengajo, tapi bile diingat-ingat balik.. sedih gak.. Nak tinggalkan bebudaks ni. ehehe..

Cikgu je sedih.. Murid murid nanti sedih tak.Eh..?? Hehehe..

Nanti aku tepek muke muke faverite aku. Ohoi...

Ini bukan Cikgu Yang Pilih Kasih

Monday, March 26, 2012

Sakit #2



Sakit ketumbit. Aish. Pas satu satu sakit.. Tsk.. Sakit ni hilangkan dose.

Friday, March 23, 2012

Thursday, March 22, 2012

Hidden Confession




Premiere+Lionsgate+Films+Abduction+Arrivals+sbeKTFpSYWil Selena Gomez angry because of taylor or fans?
Don't act like you don't know. I'm sick of it. And please la... It just goes over and OVER again.

Truly,
Saya...

Sunday, March 18, 2012

Practicum #1




Alhamdulillah. Today has gone well. So well, I would say. So tonight. Struggle to do Rancangan Perancangan Harian, creating some so called ABM for tomorrow's class (if I am needed, which is kinda sad) cox cikgu macam tak redha je nak bagi AKU mengajo.

Tiap kali masok mane-mana kelas, and all the kids were like...

"Cikgu orang Kelantan??"

Tsk.. Rasa nak hantok hantok je kepale dekat dinding.. Sindrom masalah komunikasi dialek yang serius kembali lagi. Tsk Tsk.

So. Hari ini.. daftar biasa. Was introduced in front. Wasn't given chance to speak in assembly. Heuheu. like something I would want to do. Uew. So. Dipanggil je kami berlima (cikgu praktikum lima orang semua sekali) Dengan ucapan pengenalan:

"Haaaa awak semua (murid-murid sekalian)... Ni cikgu baru ni. Cam la muka baik-baik. Ini juga untuk keselamatan sekolah kita juga"

I was like. WDH???

Hehe. Kidding. No hard feelings. So.. Da dapat kelas. Entah la. Problem jugak kot sebab AGAK susah nak deal ngan GURU PEMBIMBING. So. Sebenarnya aku agak happy gak la sebab BELIAU macam tak nak bagi aku mengajo gitu. Tapi bila dipikir-pikir, kalau aku tak mengajo, markah praktikum nak cekau mana?

So.. nak tak nak.. Cikgu M, justtttttt redha kan la sikit untuk saya, budak baru belajar.

Pengajaran hari ini:


1) Bekeng (garang) sikit ngan murid-murid. Jangan nak sengih sengih. Nanti bebudaks pijak kepala (macam boleh terbayang je nasib aku di tangan bebudaks 5Jujur untuk 19 hari lagi)


2) Be confidence..

So... My day ended there. KThanksBye





Saturday, March 17, 2012

Praktikum Oh Praktikum #2


HATI BERSEMANGAT.
Esok praktikum wat betoibetoi tau.
Jangan malu-malu.
Jangan segan-segan.

Just be yourself dan jujur pada diri.



Duguendugeun!!!

Thursday, March 8, 2012

Shushi Freak



[Salam]

Now I knew how women would feel if they gain a kilo/ 500 g or whatsoeva after consuming things.

Speaking of weight, after been practicing this whole Diet Program Thing, I have this kind of obsession which is, trying to check whether I gain something or lose something (this is so not gonna happen XD) after taking meals. So.. Everytime after meal, harus menarik weigher dan menimbang berat.

So. Now. Berat ku menjadi YOYO. Hoho. Kenkadang naik sekilo. Kenkadang turun sekilo. Alhamdulillah. I (not so proud) have lost approximately 9 kilo. Tapi disebabkan berat badan main YOYO dengan aku. Maka, harus la berat itu ditambah dengan -1. Oh. Sungguh memaparkan ciri-ciri cikgu Matematik. (kachinggg)

Jadi kalau dia naik 1kg ke 2 kg. Aku kecewa tu takde la mendalam. Kira releks je cox I know, berat tu akan hilang jugak paspasni dalam 2/3 hari. Berat ayaq katokan.. Heuheu (^-^) *kiut-la-konon*

Heuheu. InsyaALLAH. Lepas cuti bukak ni. Aku kena disipelin. Disepelin ngan aku tak ngam kau… Mana nak ngam.

Hari hari terpengaruh dengan pemikiran kenkonon nak jadi minah Japanese yang memakan sushi dengan satu suapan je (ni fahaman kolot aku dok sebarkan kat kawan-kawan aku yang makan sushi bite by bite) Sebenarnya memang guwe tak leh nak sabar nak ngap one whole sushi into my mouth.. Em… So mouthwatering.

Bes bes bes. Saya suke sushi. Awak bagaimana?

Hehe. Dalam minggu ini. Adalah 4 kali aku makan sushi. Oh.. Bes unagi. Bes abalone. Bes baby sotong. (these are types of sushi). Memakan nasi itu ibarat hobi je. Arghhh.. Sorry cik tubuh badan.

So.. Niat sebenarnya adalah… nak kasi tahu kita buat kepala baru untuk baby Pink. Amacam comel dak? Sila kasi komen…

Em.. Then.. Nak ngadu.. Sistem coding tu memang menyampah la. Sekarang nak ping blog pun sosaahhhhh!!

PS/ OFF TO KELANTAN TONIGHT. SEE U IN A WEEK. MUCH©, Qib

What is this?



Contest Budi Bahasa Budaya Kita!



[Salam]

Ohaiyo! Salam readers. Eh eh..

Hari ini juz share pasal contest. Hadiah memang masyok la. Ye la. Masyok la kalau dapat free. Sekarang masuk tandas pun orang cas 3kupangs. Ceit. Hehehe! Nak join contes dan view terms dia sila Klik SINI!

So..Hadiah yang ditawarkan??

Hadiah 1st - special perfume (rm35)+ baucer misteri.

Hadiah 2nd - special perfume (rm18) + baucer misteri

Hadiah 3rd - special perfume (rm 10) + baucer misteri.

5x hadiah saguhati - baucer misteri.

Hoho. Nak perfume nak perfume.

Heheh.. Baucer pun nak nak nak..

My story..

Pada suatu hari, aku dan kawan-kawan buat GIRLS’ DAY OUT to Penang.. Nak nak nak amek gambar kitorang bersembilan.. nak berlatarbelakangkan BUKIT BENDERA tu agak susah memandangkan kitorang hanya gune dica (digital camera) dan takdelah tripod bagai.


Alang-alang ternampak pacik cina yang agak berumur, aku mintak jasa baik pacik cina tolong amekkan. Walopon tua dan cuaca aitu ya ampon sangat panas.. Namun…. Pacik cina sengihsengih je dengan kami sambil tolong amekkan gambar paling best dalam dunia

So,lepas pacik bagi balik kamera, kitorang cakap XieXie. Giutueww. Aww. Dan juga menunjukkan kebudian kite bak kata orang tua, Budi yang baik dibalas baik. Eh... Konon genius la tew… Pacik gelakgelak. Budi baik pacik tanpa mengira kaum dan cuaca sangat membuatkan kami gembira di hari itueww.. MAKA, aku bangga jadi orang Malaysia (yang hidup dalam masyarakat majmok yang harmoni dan berbudi bahasa.. (panjang closure))

So.. What’s your story?



Wednesday, March 7, 2012

Fan Girl





One question ever!!

Relevankah gadis umur 22 tahun untuk meminati Kpop?? Waima Justin Bieber?

This kept me wondering for sooooo LONG. Umur aku, tahun ini bakal menginjak 22 tahun. Bila difikir-fikir balik macam tak kena pulak gayanya jadi fan girl ni. Hehehe.

Minat dengan idol-idol Kpop. Uishh. Aku ni pangkat Unnie/ noona je ngan idols ni. Lelebih lagi la Justin Bieber. Umur beliau baru je pucuk jagung 18 tahun. Aku ni.. 18 tahun tu, empat tahun lepas. Em…. Nak minat lelebih mula la rasa malu.


But…. I love CNBLUE. I love Yonghwa. I love SNSD… I love JB.. I love BigBang. I love Lyn. Eh ehe.. Banyak pulak list I love ni…



Kenkadang. Pergi dekat allkpop.com. Tengok, jengok jengok dunia Kpop. Kadang-kadang pi JustinBieberzone.com. Terintai-intai perkembangan terbaru abe Jb kito. Hahaa. Nak gelak sembunyi sembunyi je.



Raqibah!!! You are 21 going 22 now.



Wajar atau tidak wajar. Em.. At least.. I am not scared of AGING.. Guess so. Tapi untuk lepaskan cinta mendalam terhadap dua benda utama ini which are Kpop and JB, maybe kinda hard.. For now… Lelama lepas jadi cekgu tetap.. Em mungkin aku dah takdak masa nak layan benda ni.. Dua tahun lagi tu…. Maybe plus-plus years lagi…. KuiKui.. Amek masa kot…InsyaALLAH..

When the time comes. Agak-agak nak layan nasyid la pulak.. Series.

SO. Nikmati la dunia KPOP dan peluang menjadi Belieber ni sementara masih ada ni.. smile



Wordless Wednesday #6




Tuesday, March 6, 2012

Not so awesome-d



SUPER BUSY!!!!!

Hoho. I’ve got

Seminars, classes, night classes, assignment, and HEL Lots of em.

Just holding on….



Please be patient. Coz. Life is not always about winning, about being happy. It’s a lot more than that.


Now. After attending Practicum Seminar.. I am feeling UBER NERVOUS. Cox, In two weeks. I’ll be a teacher, teaching Mathematics for a MONTH!!!! Kyaaaaa. I am not ready. Not ready!!!

Would I be a good teacher? ? Crossing fingers.



Help Me Win



Seiring dengan contest *Sila Like kawan saya punye PIC* dekat-dekat Fb yang memang melimpah ruah. Meh la tolong saya LIKE kan komen saya. Hehehe. Dekat sini.


Nama kite Al Raqibah Rashdi. Guna profile Pic Lauren Mblaq Hello Baby (Pink). Tomei tomei gitu.. Klik sini, search nama ‘Al Raqibah Rashdi’. Klik LIKE untuk komen berbunyi begini:


Kek cokelat memang sedap, mengiurkan dan ada umph! Lelebih lagi kalau yang moist tu. Berbaloi-baloi kalau rasa. Ummmm, Mantop!!!!


Nak menang kek sejibik ni. Vanilla Cheese.

Adoi. Please please.
Lepas like, gitau kite. =)

Nanti kite singgah blog dia . Tq. Arigatou!!


Tak undi kite, kite sedih macam Lee Da Hae (eh nape geli sungguh entry di pagi hari ini?)



Monday, March 5, 2012

Kotakoti Hair Styles



† Âlternative Scene Popular People. † ™ - Dakota Rose.Go for easy life, just laugh for the funny things and odd - Part 4Candy~flossMeFoto di Gorgeous People - Gorgeous Girls part V♥ coffee flavoured ♥Hard To Explain



People can't get enough of KotaKoti.

Which hair style do you like the most?

Previous entry about Kotakoti HERE

We never get tired of Kotakoti, don’t we?


Sunday, March 4, 2012

Dakota Rose Made My Day






Tumblr_lpk1w1klv41qljbqro1_500_large

Make yourself pretty girl, coz ALL these people are Looking for you!!!

Hee. Smile. Have a nice day. =)

Thanks for visiting my blog.

Read previous entry about Kotakoti? Click Here!






Saturday, March 3, 2012

2 tahun.




[Salam]

Esok kite kena pi sekolah. Tsk.. Tsk.. sabar-sabar dua tahun gi. I hate going to class!! Apakah.? Attitude sorang bakal guru. Haipppppp!

Sorry emosi. Sorry semangat cikgu. Saya tak berniat nak takutkan kamu semua *segmen bercakap dengan diri sendiri*

Saya tak sabar nak menjadi TUA. Heuheuheu. Boleh kerja, boleh ada rumah sendiri. Boleh masak-masak sesuka hati. Boleh semua nye.. Especially… Boleh… KAHWIN.. Awwww.

Pangg!! Pelempang manje untuk diri sendiri. Heuh.. Takda pun aku piker nak tua sebab nak kawen. Sebab utama nak Tue..

  1. Nak masak. Hah (I love cooking, baking)
  2. Nak keje..
  3. Tak nak ada esemen..
  4. Tak nak ada kelas malam (eventually, akan kena gak sebab jadi cekgu (T0T) *andwe*
  5. Nak ada duit sendiri..
  6. Nak buat bisnes kedai makan..
  7. Nak pi melancong… Overseas. Cari calon suami.. (ops)
  8. Nak tolong balas balik jasa family..
  9. Nak… semua. (yang orang Tua dapat apabila depa da Tua)

Memang entry kali ini sangat berbaur emosi kanak-kanak yang nak jadi Tua (tapi tak sedar diri). Macam movie, 13 going 30. He… Harap aku apabila da Tua nanti takda la rasa nak wish ke kempunan-kempunan nak reverse balik masa LALU. Just go on.. InsyaALLAH. So.. Sesapa keje esok tu.. Selamat bekerja atau belajar la.. Adios Amigos

Girls' Day Out#1







[Salam]

Girls day out. Featuring:

(Miss Anis, Miss Hatiqah, Miss Mimi, Miss Bad, Miss Yusra, Miss Kin, Miss Piqah and Miss Qib)

Locations: Rfc-Village Mall-Tesco

Hours spent- 4 hours++

Money spent: Below Rm50

Lesson learnt: Girl friends are the best partners to hang out with.

Much Love©




Mata diedit supaya dapat berfeeling ala-ala carte Bella Cullen


Tiga orang tak pose.. Yoyokk




Sedap hingga menjilat jaris


Feeling hot cam poster citer HEROES.


To drink or not to drink


Kepuasan memakan Frosty Delight perisa Choco-plus-Epal. Muke orang sebelah.. Tak boleh belahhh.. Kuikui


Muka nak balik. Boring tunggu pacik teksi.


Purse yang belom kopak duitnye. Dan ayaq Koolerz yang tak besh langsung


Cheh.. Ala ala gambar dekat Eiffel Tower gitu. Cume kat belakang signboard VillageMall. Noobs


Dapnyew corncup awak. Nak iket leh?


Purse pink buat pengganti diri (eceh)..


End trip. Next please!


Friday, March 2, 2012

Cikgu Pendek?




[Salam]


Semalam rembat sepasang wedges at tesco.. Haha.. nak beli yang berbrand-brand tak mampu.. Rm 16.00 sajo. I wished ada diskaun.. haha. Cubaan nak menjadi Hajah Bakhil sudah timbul. Apekah… Kuikui…

Soo.. Impian nak menjadi potogeraper KEMBALI lagi.. (ni memang sangap dah ni.. Impian kelima belas dalam list hidop).. Dah buat survey kamera dah dekat Mudah.. Mudah je guwe mampu.. Yang Canon (semestinya PINK) pun bes boleh dapat dalam rege RM450. Tapi kena diskus la dulu.. InsyaALLAH.

Layan gambo.. Moh



Kaki saya gomok. Buahaha



Sipis sipis.. Comel dak comel dak..
Wana putih stripe-stripe pink-hitam-hijau-kuning. Yang pasti ada PINK. Heuheu.. I like! (agaknye, lupa dah)..


Satu lagi pasal beli wedges adalah bersebab ye kawan-kawan.

REASON 1

Masa beli tiket bas nak balik kampung, aku tercongok la depan kaunter.. Alah rumah jual tiket kan macam pondok kecil. So muka aku hanya dapat tengok pun dekat lobang cermin rumah tu je. Memang paras kepale aku la.. So.. Tetiba perbualan hampes terjadi:

Penjual: Adik belajar mana?

Aku : (hehe, bahagia orang panggil kitew adik). Belajar dekat Maktab..

Penjual: Maktab mana??

Aku: Maktab tuuu, Ipsah tuuuu..

Penjual: Ohhh. Maktab tu… Nape cikgu ni pendek sangat? Ke memang maktab tu untuk cikgu pendek-pendek??

Aku: Tsk.. Takkan saya nak jadi budak sekolah sebab pendek camni?? (devastated? Gobsmacked?)

Well, konklusinye,.. Tinggi aku adalah 1.54 meter. Dikategorikan sebagai pendek ke? Tsk.Tsk.. Sadis. Okay. Takda la pendek. Kontot je.. Buahahah!! Namun, itu adalah kali PERTAMA okay. The first time ever people calling me ‘Shorty’???? adakah????



Wedges buat saya Nampak tinggi. Walaupun… TET!



REASON 2

Sebab nak jadi macam Zara dalam Vanilla Cokelat. Haha. Kite suke tengok dia pakai wedges. Izara Aisyah comel. Kita kompem jadi comel gak sebab pakai wedges macam izara. Hampehhhhh.. haha. But seriously…


Zara and her wedges. Cute der


P/s Amacam aku punye shots? Haha.. Noob..Okay kawan-kawan.. (you know who you are… Heheheh (^-^) ).. Esok saya update gambo-gambo sekali pasal trip kitew okay!! Good day, everyone!



Entry Best!