Tuesday, May 29, 2012

Innalillahiroji'un

Nak mintak tolong sedekahkan al fatihah dekat arwah bapa sahabat saya, Allahyarharham En. Imran. sahabat saya pon masih tak tahu kabar berita camne. Bertabahla. Allah lebih menyayangi ayahmu.. saya pon baru tahu kawan kawan semua inform dekat fb semua.. sahabat saya terlibat dalam eksiden.. :`(

tsk.semoga allahyarham ditempatkan dalam kalangan hambaNya yang soleh. amim

Monday, May 28, 2012

Exploring


it`s hard lollll. hahah. tengah meneroka aps tablet ni. Nak copy menda pon ssusah.. Waaaa tak reti ,.. Rase nak nangis.. Sebab tu entry takde gambo. Nak copy buleh, tang nak paste tak leh.. K la. Aini muhasabah diri. Walaupon kite tak sukakan seseorang tu, tapi wajib kite layan depa sebagai tetamu kite.. Heeeee.

Rejab




Hari ni kite puase sempena masok bulan rejab aituu...
Moga semuanya dipermudahkan..

Insyaallah kite puase kerana ALLAH...

Jom kawan-kawan, moh kite pose sunat aini? ^.^

Sunday, May 27, 2012

My Tabbie

Never expected that my dad n mom would eventually give me a tabletttttttttt
!!! okayyyyyyyyyyy
.,

definitely crazy especially when you`re using it RIGHT NOWWWWW!! my first blog post using tabbie (name manje)!tq verrryyyy munch mommy n daddy!! love youuuuu lottt.! semoga murah rezki lagi di mase hadapannn dan sebenarnye tak ade langsung niat hati nak benda ni... but, me totally excitedd!!!

huhuhu. okokok., kite da nak tido dahhhhhh., hepy sangat.. nanti post gambar tabbie.. suke sebab casing warne pink. you guys know me well. (op kos ,lol they are your parentss, kan)..



Thursday, May 24, 2012

Keep Calm and...

Anyyeong ^.^

Sejak abis exam ni. Rasa boring pulak.

Masa busy kena study dok asyik pikir,

"Bile la nak jadi cikgu?"

"Bile la nak ade gaji?"

"Bile la nak kawen? ops"

Hahah. Sekarang.. Aku sangat jobless. Dok sorang sorang dalam bilik. Tengok korean shows secara online.. makan biskut... Goyang kaki.. tunggu baju kering... tunggu makanan... tengok dinding... hirup udara.. I know, i know.. i should be feeling grateful right now. Tapi sebab gara gara tersalah jawab dalam exam tadi.. Aku stress... AKU NAK MAKAN!!! (turning into a fierce but cute monster)

Aku harap la... Aku lulus.. InsyaALLAH..

I know.. according to some of my friends, kompem LULUS tu.. (amin). Yang masih di tali gantung nye adalah gred. Im hoping I wont get any Cs.. But looking at this situation.. It might be possible. Bleh to the "HIGH ACHIEVEMENT SPIRIT".. fuhhh, there you go! (blowing dust from palm act**)

So.. in three weeks.. I should be feeling alarmed .. maybe I'll get calls from Maktab informing that I fail.. And I need to retake the paper.. God... Please!~ Chaeball...


LET's FORGET ABOUT FAILING THE EXAM..


Ehmm.. So today. Marked the end of the day where I am somewhat three steps closer to becoming a teacher. Yippe (should I be feeling this happy?) Okay.. Im gonna be in my 6th sem, SOON!!.. Three semesters more to go!~ Ahchoommm** God bless!

To, Myself,


I hope myself wont fail the exam.. You are too cute to fail.. *ahem*

Myself..... em... just pray.. That's the only solution.. I guess..

Truly, Me

So... In three weeks. Just keep calm and accept everything that comes. Will you fail? Will you NOT fail? That's something me, myself cannot figure out. So... Hurm... Sigh **





So.. Tomorrow I m gonna be IN KELANTAN!~ dada... TTYL

PS Still feeling uber sad...







I iz sad



I iz sad.

Waiting for the results in 3 weeks

Hope to pass my exam..

Crossing fingers.

Semuanya ada HIKMAH disebaliknya ^.^

be positive, gurl

Thanks kittyrolleyes


Wednesday, May 23, 2012

J.S Park

Just watched Running Man ep 95. Now Im falling in © with Park Ji Sung.. He’s cute… kekekeke ^.^ (don't ever get double eyelid surgery)



Watch J.S Park in Running Man here .


Let’s get back to studying, shouldn’t we? lol


Current Obsession












Subhanallah ^.^


All pics are from google

Wordless Wednesday #10












2 days more. Rumah manis rumah.... ^.^


Tuesday, May 22, 2012

Makan NomNom

Hoho.. Akhirnya proses makan ku akhirnya terhenti. Fuuiii manyak giler aku makan malam ni. Kenkonon macam tak pernah makan sebulan. Dak dak pon macam fefeeling ari pose sebab ari ni pi pasar malam. Konon pi bazar sebab nak beli makanan berbuka. Diri pon tak pose** ade ati kau. Kan arini orang poser sempena masuk rejab.. Nak pose jugakkkk! ^.^

Hahah.. Okay sebenarnya nak citer. Memang exam petang tadi susah.. Rasa pening je dalam dewan sebab tengok nombor nombor dan simbol mates semua berterbangan.. Konon.... imaginasi lagi...

Pi pasar borongggggg.. ayam ayam ayam.. Oh How I love ciken..

Ok. Ade dua paper lagi.. PJM dan juga BMM. Susah la jadi pelajar universitas ni. Baik jadi surirumah berjaya je. Hehe.. Ngade kau ye.. Sapa nak sara hidop kau?

Ahh.. Kenyang kenyang nom nom..

Pastu.... Stress pasal praktikum lagi.. next sem one's gonna be for 2 straight month.. Nak cari rumah sewa lagi.. nak cari sekolah lagi.. Arghhh.. Bertahan ye diri sendiri.. Ade 1 tahun setengah lagi...... Sabar sabar.. Nanti da kompem jadi cikgu... Takde dah praktikum ni.. Kompem kompem insyaallah da ada pihak sekolah sediakan kuarters guru... Waaaa..Cant wait for that moment.. Apa apa pun..Ada dua paper lagi...


Esok lagi. 230 petang.. see u PJM... semoga hubungan kite lancar ... Okay sayang ?? <3

at the moment


It's nice to snuggle in bed .. alone* hahaha

Fool - Juniel ft. Jung Yong Hwa (lyrics)



Hohoiiiiii~

LINEAR ALGEBRA WAS HARD. DARN HARD!


Fuuuhhh...

No need to worry. Meh Yong Oppa and June Unnie calm u okay?




New song from JUNIEL ft. Yong Hwa. A perfect song for summer and also to release stress. Kyaaaa ^.^

P/s:
Hello readers from all around the world. It would be really nice if you do me a favor by clicking any ads you found dangling in this pink blog (keukeu ^^) after reading this entry. It would mean a lot to me. Thank you !! Love, Qib
©©

VIDEO WITHOUT LYRICS



[Romanize]

neowa na chinguraneun mal-i eosaek-hae yeonin-iran mal-i eoullyeo o ~

nan cheoeum-euro nae mam gobaek halge

nan jeo haneul-ui byeoldo ttajulge niga wonhandamyeon mwodeunji o ~ nan haejul sugaitseo

Oh I love you love you love you, You love me love me love me

ara nal hyanghan neoui ma-eumeul ~ ( neoui maeum-eul )

Oh I love you love you love you, Are you love me love me baby

nado neoreul sarang hanikka

# nan babo nan neoman boneun babo neol saranghae

nuga mworago nollindaedo neoman boneun baboga dwilge

babo nan neoman boneun babo nae son-eul jab-ajwo nareul anajwo neoman saanghaneun babo ~

nan neoman saenggakhada jamdeuleo kkumsogeseo neoman kkumkkuda ~ o nan achimeul kkae-undae ~

Oh I love you love you love you, You love me love me love me

ara nal hyanghan neoui ma-eumeul ~ ( neoui maeum-eul )

Oh I love you love you love you, Are you love me love me baby

nado neoreul sarang hanikka

* Repeat

Baby~ want your love, Baby want your love~ love you love you I’ll take you in to my mind


Baby~ want your love, Baby want your love Oh oh

# nan babo nan neoman boneun babo gomaungeol chingudeul modu bureowohae

naman boneun babo ttaemune

babo neon naman boneun babo eonjena mideulge uri hamkkehae dulman baraboneun babo~



VIDEO WITH LYRICS



Monday, May 21, 2012

Dugeun Dugeun (#2)





Heee. Nervous break down. Esok paper major. Last one. Gogo Mathematics! Semoga aku jadi cikgu met yang rajin di masa hadapan walopon exam takda dah.. (nampak sangat study hanya untuk exam) Ini adalah situasi pelajar universiti seperti aku. Rata-rata kalau takde exam, mana nak study kan??

InsyaALLAH... Esok kol 230 pm... Exam Hall....

Moga dipermudahkan segalanya.

Janganlah pulak tetibe terkedu terkelu ke.. Wallahualam..

Lari schedule.. Malam ni sepatotnye study PJM... Tapi nak buat camne.. Tadi petang amek mase tido.. Haha.. Lagipon guwe tido kol 5++. Time tu mane moleks nak study.. Recharge energy nak study malam ni...

Tetibe terlari jadual lak. Ahh apa apa la.. Moga ALLAH permudahkan segalanya.


Never say never - Justin Bieber


Sleeping Biebs




Tengah tido pon comel. Hee. Tetiba rasa nak tido.. Aish.. Kuatkan semangat semangat! Esok dan dua hari lagi! Mood exam... Tsk tsk...

Banzaiiiiii and please dont ever give up.. Hahah..



PS. Congratz Justin for winning Billboard Awards semalam. Hehehe....


Sunday, May 20, 2012

Craving (part 4)

Dok tengah tengok buku ni la tetibe termengidam nak makan...................




Hahah.. Menu tak sehat..

Tang tu..

Kite ngidam minum susu.

Tapi kite dah minum susu tu ari ari. Tapi totap mengidam..

Mengidam orang tolong bancuhkan. Amboi.. Mengade kau ye.. Hahah.. Saje..

Omma... Nak susu. Tolong wat segelas.. Dulu boleh la nak ngade ngade. Sekarang ilek..

Sedapnye susu.....




Susu tepong... susu segar... susu kotak.... susu kambing... susu lembu.... semua sedap. Ais... Penggemar susu tegar.. Huahuaa... Erm... Imagining this thing already making me salivate.






Ada yang terasa ke?









ps



Saturday, May 19, 2012

Kahwin Awal?






Wajib ke?




Hee. stop sekejap dari menelaah (kunun). Kyaa~!

So.. Kawen awal? Emm.. Benda sensitip la pada sapa sapa nak kawen awal tapi tak dapat.

Sekarang rata-rata cakap trend tauuuu kawen awal ni..

Erk??

Kawen pon trend ke?

Hee..

Kalau aku...

Tak kisah la.. Aku tak nak pon kawen awal... Haha.. Matik.. Orang cakap kawen tu bes ke ape ke.. Aku bo layan.

Entah la. Ramai kawan-kawan aku dok kalut nak kawen. Releks beb.. umur pon tak masok 22 lagi..

Semasa praktikum aitu.. Aku telah berkongsi tips ngan sorang ustazah (nama dirahsiakan)..**tq ustazah**

Ustazah cakap, bek la tak yah kawen awal (kalau takde gesaan)..

Gesaan ni macam, ampa ni dah tak leh tahan dah nak berlaki ke berbini ke.. Haaa camtu la..Yang single mingle takde orang mintak ni dok senyap senyap la. Amek masa kurang-kurang 2 ke 3 tahun hidup sendiri. Cari pengalaman gitu. Sebab dia ustazah ni pon kawen awal, dia ade sedikit regret disitu. hahaha.. Ops..

Aku memang dah plan baik punye...

Habis je belajo..

Aim hidup untuk first 3 years.

Beli kete..

Beli umah..

Beli tanah... (amboi)

Trip overseas.....

Hahaha.. Alang alang gi luar negara, amek la suami mat saleh.. Kuikui3

Ye la.. Kawan-kawan asyik dok cakap, depa pi kenduri kawan kawan yang dah kawen semua.. Pastu ade sedikit rase jelous disitu.. Lepas tu ditembak tidak berpeluru dengan soklan soklan cepumas oleh orang sekeliling depa including families and relatives, "Bile nak kawen?", "da ada ke?" Haaaa gitu la.. Itu juga menambah stress dan pressure kawan kawan aku kebanyakannya.

Keluarga aku?

Takde langsung!


Hahah. Memang tak dibincangkan secara meluas tentang aspek nikah kawen ni. Mungkin semua rata-rata memilih untuk kawen lepas habis belajar dan sewaktu bekerja gituew.. Aku masih rasa aku dan kakak aku (22) masih aegy (baby) lagi dalam kuarge aku...Sebab tu aku rasa aku ni mentah lagi nak kawen. Nak nak.. Belajar pon tak habis lagi. Masak pon tak pro lagi. Aiyak. Haa.. Takuttt satu hal.. Banyak komitmen.. Nak nak kawen ni bukan takat jadi isteri je, habis semua dari menantu, and then soon you're gonna turn into a mom and finally a grandma.. (tsk) sweet talks.... (melalut)






Tapi, kot kot lepas belajar ni ade je orang masok minang, Justin Bieber ke, Yong Oppa ke, aku terime dengan ati terbuka. Haha.. Tapi nak mencari tu... Tak lagi kot..

Orang cakap, cinta ni macam rama-rama...

Semakin kita kejar, semakin lari..

Kalau kita buat buat tak sedar,

mai la dia hinggap dekat jari..

(eh sedap gak pantun 4 kerat yang tak berapa jiwang aku ni)

Jangan la ampa rasa takot takde jodoh tu..
InsyaALLAH, kalau ampa sabar.. Ade la orang yang ALLAH simpankan untuk ampa. Hee. Okay? Atas ALLAH la nak bagi awal ke lambat ke dekat ampa..er.. That includes me.
A lil bit of charm can make people fall head over heels for u.. TIMING jeeee yang penting..

Jangan la sedih kalau kawan kawen awal. Maksud dia jodoh dia da sampai. Kalau tak boleh terima kesedihan, berdoa la dekat ALLAH.. mintak ALLAH bagi seseorang yang mampu bimbing kite ke jalan yang diredhaiNYA, ASAP~ haha

K. Sekian.

Yong-Oppa.. Nak kawen awal tak?

Hehehe.. Good boy!

byebye.

p/s: tidak ditujukan buat sape sape..

Time is gold



arghhhh saya malas.. Astaghfirullah

Friday, May 18, 2012

Kpop Songs


These are few songs that I already downloaded and frequently listening to and would love to share with you guys. Yang paling best would be MAMA by EXO-K la..

Ni video. Sapa nak layan layan. Nak dengar sajo pong boleh! ~


VENUS BY HELLO VENUS


Hello venus.. Omel omel semua


Ni lagu oleh HELLO VENUS. Baru je debuted this early May. Hee. Lagi ni catchy and cute. Dan ada seorang yang rambut macam kaler emerald blue tu macam muke Agnes Monica.



MAMA BY EXO-K



hensem bukan sebarang hensem. sore sedap sorang sorang ni.



Lagu MAMA by EXO-K ! Bes sangat! Lain dari yang lain. Memula tengok terus goosebump. Hohoi.~~




GOODBYE BABY BY MISS A

Seksiiiii

Ni lagu lama from Miss A. Tapi currently sangat IN ngan aku sangat! Hee. Lagu ni aku layan pon sebab it makes everyone who's listening to it wanna danceeee like crazeyh! and sebab ade suzy yang comel~



K. tu jhe.. Haha.. No motip.. goodnyete.


Barney and Robin get Married?



Sapa suke tengok HOW I MET YOUR MOTHER ANGKAT TANGAN??

Robin and Barney <3

Heheh. Saya! Saya ! Saya!

Saya sukeeee giler. Haha. Nangis dan bergelak ketawa bersama sama dari season 1 hingga season 7. Mekasih la pada ekin sebab donload. Saranghae ekin.. comel ngat! Tq.


Yang paling nangis adalah masa episod papa marshall, marvin, passed away. Heuheu.. Nangis ngongoiii!

Satu lagi part Robin tetap tak leh jadi mother. Sebab dia tak leh ngandung. Tu jugak nangis..

Sapa yang tak tengok, memang tak paham dan tak tahu la.


Tapi saya sangat recommend tengok la drama ni. Drama gini lagi bagus la ampa layan dari dok layan citer bersiri melayu tahpape pasal bercinta politik konflik. Hehe. Ops… Sebab aku dah lama tak layan mana mana Malay dramas waima movies skalipon..

Nampak poyo kan awak ni..

Hahah. Sorry to say but, tapi dengan tengok Eng. Dramas/ movies, memang sangat sangat membantu la dari aspek kemahiran lisan ampa dalam Eng. Ampa tak payah takot dah nak buat listening test dalam MUET. Ampa boleh tengok movie tanpa subtitles dan manyakkkk lagi fuuuyohhhh.! (campaign time!) Siyes. Bukan nak menjatuhkan martabat bahasa kita, tapi sekarang banyak sangat citer yang takda motif. Genre pulak sama. Em.. Bored to death. Apa apa ponn… Sapa nak layan HIMYM boleh la try p donload.., atau subscribe channel ke (kalau ade dkat astro) ataupon…kalau yang taknakkk suke hatiii jang la.. no force……emm. Bye

My wish and everyone else watching this is of course to know who is the MOTHER of Ted's kids.

And to see BARNEY and ROBIN finally getting married!

image

Robin getting ready

image
The groom

So.. Waiting.. Baru nak abeskan s7. S8 more to come!

Links:
Robin and Barney get married! Link 1/ Link 2/ Link 3

p/s Walopon fiction semato... den layan jo..


Thursday, May 17, 2012

Jom Tukar DP Facebook!



'

Gambar hiasan semato


Kempen Mogok Lapar Banduan Palestin,

Aku pon da join. Ni la yang mampu aku buat. Nak pergi sana pun da tak mampu. InsyaALLAH.. Aku tak tahu, me, joining this whole campaign thing would bring huge impact ke tak. Tapi at least ada la sikit contribution.

Apa itu KEMPEN MOGOK LAPAR BANDUAN PALESTIN? *klik


Cara nye senang sahaja untuk tolong saudara saudara islam kita dekat Palestin. Juz tukarkan Default Pic korang macam gambar yang dekat bawah ni. Gambar boleh di copy terus dari website SozCyili.



Pelbagai lagi gambar yang dah ready cropped. Amek je.. SINI

I know i know.

Mesti pasni yang bace akan soksek soksek cakap:

Eleh.. Nak tolong palestin kunun. Tapi dok FB je ari ari.

Fb tu bukan duit Israel ke.

Hello??

This is what we call THE POWER OF MEDIA.

Zaman serba canggih ni, kena la gune akal sikit nak menentang depa. All is fair in love and war is bullshit *sorry*. Kalau ade juga yang fikir, senang je lawan perang.. Semua tu tak leh pakai. Sapa berani? Takda! Takda pon weh. Dah berapa tahun saudara kita dalam genggaman kaum kafir laknatullah tu? Tak de pon kite anta rombongan perang nak lawan. Takda. Semua menikus. Yes.. depa berseorangan di medan perang secara fizikal. Tapi dalam iman, depa bersama ALLAH..

Aku tahu satu hari nanti, Palestin will be free . Itu memang sudah janji ALLAH. InsyaALLAH!

Entry Best!