Saturday, June 30, 2012

Lian Xun, real life male doll


Good day readers!

Click here, here for previous entries about HUMAN dolls.

Pfft. I realised nowadays people are trying hard to become a doll.
I still dont get it why people tend to photoshop their pictures although they are already good looking in the real life.


I just found out about a male doll wannabe. It’s kinda interesting cox I never thought a man would have so much talent of Photoshop and eager to become beautiful like an anime character just like other Real life Barbies such as KotaKoti and etc.

His name is Lian Xun. From China.


I thought, his edited face looks a lot more scarier than his original face. Much like a pulip doll. You know? Pulip?????? Dolll...........?? Havent heard of Pulip doll?

FINE.Im gonna put a picture of a Pulip doll here and now you compare yourself.

A blue pulip doll

And now presenting Lian Xun pics




像3D做出来的人物一样,纯洁无暇

帅哥的尘下巴,有型

和大海一样纯净的帅哥

帅哥有点疲惫,头发像刚起床

草帽,遮不住帅哥的帅

帅哥连勋,尖脸红发,人见人爱

好阳光的小帅哥

Edited parts:

Eyes, nose (of course), chin, cheek and lips.


When... His real face is like this..


See, I told you, he is already good looking.

Paracetamol



image


What can I say.. Uhm.

My relationship with my new buddy #paracetamol hasn't been this good since the 3 weeks holiday. Aku da pernah makan dah sekali panadol mase cuti aitu. Tu pon sebab resdung gak. Haa..Modernism. Takda istilah bakar bakar kertas for resdung. Jalan senang paracetamol. Aku harap tak de la negative side effects nanti. InsyaALLAH.

But now, we are new friend soon gonna turn into Bff. (lol)

Aku telah terkena serangan resdung yang agak serius la semalam sebab makan Tomeyam super-pedas. This situation doesn't happen frequently. Tapi, kalau terkena, memang agak meng'down'kan diri aku la. Kerana:

-non-stop flowing of mucus

-pembengkakan anak tengkak

- dan terus merubah aku menjadi sengau!

Haha. Anyway, my condition's getting better. I've taken 3 paracetamols with consciousness cox, aku makan secara berkadar la like in the morning, evening and night. So, it is still controllable and I think I m gonna consume one last pill this morning. Hail to paracetamol. And thank you ALLAH.

I wanna be healthy, again!

Friday, June 29, 2012

Loving U- SISTAR 씨스타 (lyrics)


Currently,

LOVING U now has become one of my favorite summer songs apart from Fool by Juniet ft. Yong Hwa.


I totally love Hyorin's voice. So melting, kya~~

Enjoy!


VIDEO WITHOUT LYRICS




Loving U Romanized Lyrics

Hey cham isanghae jŏngmal strange

iron jŏk ŏpsŏnnŭnde

nŏl bol ttae mada na dugŭn dugŭn ttŏllinŭnge

When I see your face honja mak sangsangŭl hae

na pyojŏng gwalli andwae

michil gŏt gata tto niga niga bogo shipŏsŏ

* I wanna say woo~woo~woo~woo~yeh

nŏ ttaeme gŭrae mŏnjŏ mal hagin shirŭnde nae ipgaye maemdora

** Loving U~ U~ na ŏttŏkhae what should I do?

jojŏri andwae nae mam gojang nabŏrin heart

jŏngshin mot charil mankŭm

Boy I'm falling in love with U~ U~

na ŏttŏkhae what should I do?

***nŏl nochimyŏn nan andwae sarang handago

Woo~woo~woo~woo~woo~Woo~woo~woo~woo~woo~woo

Baby I'm in love with you~

ok let's talk about love modu hwi paramŭl bulmyŏ

ŏmŏna narŭl kkoshiryŏgo haettŏn namjadŭl ijen modu annyŏng

nae aegyo sŏgin moksori nŭn oppaman burŭllae (oppaya)

ŏjjŏmyŏn jowa naega sarange ppajyŏnna bwa

Woo~woo~woo~woo~yeh

nŏ ttaeme gŭrae mŏnjŏ mal hagin shirŭnde nae ipgaye maemdora

** Repeat

***Repeat

aetanŭn nae mam nŏmu ginagin bam

sumgyŏ wattŏn nŏrŭl hyanghan mal saranghae

Baby I'm in love with U~U~

na ŏttŏkhae what should I do?

jojŏri andwae nae mam gojang nabŏrin heart

jŏngshin mot charil mankŭm

Boy I'm falling in love with U~ U~

na ŏttŏkhae what should I do?

***Repeat

Hello Hello nuni majuchimyŏn L.O.L.O.V.E nanŭn marhae

mello mello urin L. O. L. O. V. E. L. O. L. O. V. E

I'm only think about~U~U~

*******


VIDEO WITH LYRICS



I rated this song with (total love)

PS: Im starting to rate any vids I shared here. This is totally according to random self conscious opinions and thoughts. And if YOU disagree with the rating Im awarding them, it does not matter to me at all. TQ =p


Thursday, June 28, 2012

Guilty?




Tarikh kejadian tersemat di hati.


I just dont know where to start this. But this week is totally killing me.

Firstly,

There are so many lecturers weren't around this week, so we ought to have replacement classes by next week. It's gonna be crazy listening to HOURS of straight lectures. Just sitting. Jotting notes. Glancing at girlfriends at the back of the class, sending secret signals. Texting while dreaming and whole lots more.

Secondly,

The thought of being illegally charged really pressuring. Aku asyik terbayang bayang keadaan aku yang mungkin kena denda Rm1K (i swear, i didnt exaggerate things up) dan mungkin akan di kick out from HOSTEL

Kisah nye....

Aku telah dituduh oleh pihak kampus bahawa aku telah keluar dan masuk lewat ke kampus kewat dari waktu kebenaran sehingga memonteng satu hari kuliah. This is bullshit!!!

This is something that I didn't do. So.. With the letter I wrote claiming myself innocent, I m hoping for the best LOL. Ini ibarat difitnah. Aku KALAU keluar dari kampus lelama ni nak dok mana? Pakwe takde? Kete takde? Sedara takda? Sooooo tuduhan ini memang tak berasas dan aku harap surat aku bakal melembutkan ati pihak HEP kampus la dalam membuktikan aku TIDAK bersalah. Am I GUILTY for something I did not commit?



Waaaa... Appa Omma.. Im innocent!

P/s: At least, Nuffnang's feeling pity out of me, giving me another BE! Thank you, arigatou! Alhamdulillah ©

Wednesday, June 27, 2012

Sunday, June 24, 2012

Downloading


SALAM

Sekarang tengah mendownload apps for tabbie. (aku RABUN sikit bab-bab IT ni) (/_;)/~~ * ゜゚** ゜゚*


Aitu sebab bff cakap download la app LINE, baru leh sembang free. Aku download pon tadi TAPI still tak tahu gune. Sebab dia mintak no fon. Aku jadi takot. Hahaha. Dasar kedekut. Aku takot dia makan kedit aku je la.

Pastu nak try download Instagram.. emm..Macam bes.. tengok blogger dok pakai app ni semua.. Konon kau nak uptodate gitu ye tak? Tengok la. Maybe will, maybe not laa. Toksah pikir banyak banyak. Bukan penting pongg macam exam.. Toksah nak serabotkan kepala otak kau tu.





Last last ku donload, FASHION icon. Hahah. Noob. Game jugak kau cari ye cik kak?

Ape ape je la.. Aku suke la sebab dia berciri feminim gitu dan macam main the sims. Oh. Aku memang berjiwa kanak-kanak. ( ̄▽ ̄) Pasni nak download The Sims. Yehuuu~

Pastu aku jumpa lagi apps

Ada yang 1Malaysia. Apa kebenda app la tu.. Tak kuase aku nak donload. Aku nak yang memang membuang waktu dan tak berpaedah je benda benda dalam tabbie ni. #MKATDD..

Lagi... game free angry bird.. Loser woooo. Aku tak main okay angry bird. Aku rasa annoying gilos main AB sebab kalau kalah, kau boleh replay dan ini sekaligus membuatkan aku loya nak main banyak kali sebab aku memang NOOB. Aku tak reti main AB. Grudge weh aku dengan natang burung yang aim those piglets pon tak reti tuuuuuuu!!

Hahaha. Sebenarnye.. Aku la tak reti...

So.. Sekarang ngah tunggu game FASHION ICON habis donload. Nasib la guna wireless. Kalau tak, mahu nangis aku tunggu lama sangat (T-T)

so...byebye from MOI, a noobie in a #cyberworld (´дlll)


Ps: Tolong aku dengan kelik Google Button di atas sekali dekat sidebar kanan ! Tq arigatou, kumawoyo =)

Naked



Haha..
Funny thing today, I stumbled upon a naked picture of Pooh.
Haha. I thought it was so funny so, I googled it.

I didnt even know about CLASSIC version POOH.
But, I think Winnie is more cute with his shirts on.

CURRENTLY LISTENING TO #BELIEVE by JUSTIN BIEBER

Kawaiii Desu!!~


So vintage~




Best friend #1 Bestfriend #2



Now, Pooh is the only one with clothes on. And everyone is STILL naked. HAHAHAR


Alhamdulillah #3



Hari ini ada orang belanja saya KFC. Alhamdulillah. Murah rezeki.. Thankyou pada adik adik saya sebab murah ati belanjer kakak awak ni. Arigatou.

Sooooooo...............

#goodnight

#esokassembly

#esokkelas

#esoknakdiet (taktahulagi)

#daripetangtaktidoq

#ngantoktapimacamtakngantok

#okeylah

#goodnight

#sumimasen

#assalamualaikum

#seeyoutomorrow

Malam ini dipenuhi dengan hash tags je. Muahaha..

ps/Boo says bye



Saturday, June 23, 2012

Kisses From Borneo



Salam

Tengok header baru saya.

Simple namun penoh bermakna. Namun.. Biarlah aku sendiri yang tahu maksud disebaliknye itu.. Kalau korang nak tahu (which Im sure no one) try interpreting yourself.

Banyak maksud header aku kali ini. Namun semestinya, tagline, A MONGOLOID for sure takleh ditinggalkan. Aku memang mongoloid.

Haa?? Apa itu mongoloid? Kalau tak tahu, pergi google. And im sure most of you who read this are mongoloids too. o(^^)o

Soo.. Em.. Nak cakap apa ye.

Oh, now I remember, Kakakku yang belajar di Sabah is gonna be home this evening. Pepagi lagi dalam kol 5+ lagi kakak sudah bersiap dan 6+ kakak da ke airport untuk flight dari SABAH to KELANTAN, babeyh! Sekarang kakak mungkin dalam perjalanan dari KB airport to RUMAH-manis-RUMAH (^^). Waaa rindu kakak. Aku sekalu gado dengan kakak yang memang tua setahun je dari aku. Aku harap kakak dapat jaga tokmek ku di rumah. Tokmek memang rindu la nak tengok cucu feveret dia ni yang balik jarang jarang ni.


Hahaha. Takpe tokmek. Kakak balik kurang kurang 2 bulan. Ha, tengok le muke kakak sampai puas ati.
* ゜゚** ...

Aku dah chop dah coklat KISSES from Hershey’s dari kakak. Dan masa tengok ape tah termengidam MnM. Terus cakap dengan kakak, “Kitew nak kisses and MnM. Yang lain taknak.” Amboi, mengade kau. Nasib kakak baik ati belanje free. Haha. Sedap woo.

Tak sabar aku nak jumpa kakak amek citer Once Upon a Time. Full eps, babeyh! Haha. Baru je mengidam, terus dapat. ALHAMDULILLAH. Pastu kakak pun da bawak balik kamera idaman hati, boleh la amek gambar gambar dan upload dalam facebook. Motip? Hahah. Test skill jadi potogerafer sebelum aku amek alih gune kamera. Yeye. Im happy with my life and my family. Tq ALLAH for everything. Alhamdulillah.

K la.. Nak tido sat..

Byebye. Sapa yang drop by kasi la komen. Nanti aku drop komen pulak kat blog die. Eh…

Tolong aku dengan kelik Google Button di atas sekali dekat sidebar kanan ! Tq arigatou, kumawoyo =)

KotaKoti, Real Life Barbie Part.2


PREVIOUS ENTRY ABOUT KOTAKOTI
Wanna read about Lian Xun, a real life male doll? Click here!!


I never thought she would be THIS fake.

File:Koti interview 1.jpg
She is still a cutie, though =)

Everything about her is so fake. I just knew it after I watched the video where she went to Japan (the vid got deleted already) . She did not look as cute as she was in her previous videos. She WAS not even close to being bubbly. Her eyes didn't look dolly anymore. Her boops were not busty at all. (forgive me) hahaha. All, thanks to PHOTOSHOP! Hail to PHOTOSHOP! Haha. And most of all, her face did't look slimmer like it always showed in her videos. Blugh.

List of KotaKoti's fakenesses. Tq

File:Kotakoti fake hair.png
Did you remember in any of her vids, where she showed hair tutos, the hair is super thin. Like she almost being a baldy. Ps. Her face is so different here, almost like another person claiming she is Kotakoti.



File:Kotakoti fake lips.png
She should remember her designed lips shape in every picture/ video she edits because, if she did. This wouldnt be exposed.



File:Kotakoti fake lashes.jpg
How could she say she didnt even use fake lashes. and how possibly it would be.. We are HUMAN.

Fake chin. haha. Why she did that. Her original chin looks good to me.



File:Koti interview 2.jpg
The differences are, eyes, cheeks, lips.. bla bla. Still, she is a cutie. I love KotaKoti, though. I like cute, photoshopped people. Is this a disorder?

Now she is a model for clothes branding. And she doesnt look like a doll anymore. Just a regular girl doing modeling. Plain average girl with beautiful normal figures.

Source- click for more pictures

贅沢な刺繍で魅せる極上エアリースタイル♪格別の夏を魅了する大人のマキシシルエット☆

05月28日AM10:00newdebut!!【木本泉さん×ダコタ・ローズちゃんコラボ】ワンピとトップスがくっついたコーデ要らずの万能レイヤードアイテム
05月28日AM10:00newdebut!!【木本泉さん×ダコタローズちゃんコラボ】ウエストはふんわりブラウジング♪華奢魅せ&美シルエットにディテールの高い大人の夏ワンピ
05月30日AM10:00newdebut!!【木本泉さん×ダコタ・ローズちゃんコラボ】とろみのある絶妙な大人ニュアンス☆落ち感の綺麗なポンチョ風スクエアシルエット



Others Taken from HERE

1340295866776.jpg1340295748754.jpg


Thanks to THEM:
Read more :
ANTI KOTAKOTI (I am not an anti of course)



Alhamdulillah #2




Alhamdulillah.

Tengok gambar. Apa gambar tulis..

Alhamdulillah. Memikirkan kesalahan aku yang tersalah jawab aritu.. For 4 weeks, I have been living in terror.. Setiap kali aku dengar budak junior cakap batch depa fail ke apa, teros darah naik weh. Dup dap dup dap tu, toksah cakap waaa. Takot woooooooo.. Siyes. Macam nak jumpa ex boyfriend je feeling tu.

AKU TAK PAYAH KENA REPEAT WOIIIIIIII!~ Alhamdulillah!!!

Alhamdulillah.

Membaca gambar itu perasaan aku, lega sangat rasanya. Feeling dah habis buat PhD gitu.. Haa. Over kau. Memang kot. Sebulan aku hidup dalam ketakutan.. Sapa tak rase nak over memang abnormal la.. Adoi.. Hidup macam refugee dah aku kau tahu. Kau mana tahu. Dok layan KPoP pun aku boleh rasa dupdap dupdap. Haha. Tsk.. Em. Apa apa pun 행복해. Haha. Maksud hangul tu ‘aku sangat happy’. Boleh lah perasan nak korea korea gitu. Dah ada Google Translate. Hahahah. Alhamdulillah. Tq Google.

Alhamdulillah. Dan… di pagi hari ini aku akan menyambung misi menghabiskan menonton Iris dan juga Hana Kimi. Cheh..

Alhamdulillah Ya ALLAH. Tq sangat. Saya akan berusaha lagi belajar dan juga istiqamah sikap dan amalan saya. InsyaALLAH. A great start to a new semester. Haha.. minggu depan dah start amalan belajar secara serius kot. Da takda la aku nak membunuh waktu tengok Kdramas/ Jdramas dan tido semato. Dah ada presentations dan juga homework dah. Yey me.. (adakah aku berpura-pura). Apa apa pon.. I am happy dan Im gonna treat people around me nicely today. (only today?) nah.. everyday.

K. Good mowning. And have a nice day!~

Moi ©



Friday, June 22, 2012

Currently- Iris, Hana Kimi



Sedang melayan top dramas yang OLD SKOOL punyewwww.
Masa ni la nak tengok puas-puas sebab ari ari takde keje. Haha.. Dasarrrr kau.. (^.^)
Hahah.. i am so lame..

Tapi worth every minute spent watching these. =p

Hana Kimi. Memang tak boring kau membunuh waktu tengok citer ni. Haha.

Hensem nyew Nakatsu-kun.. Eh..



Iris.. Ini adalah ala-ala MISSION IMPOSSIBLE ataupun CITY HUNTER =) Memang tak boring lelebih ada T.O.P sebab dok tengok muke toya dia yang siyes-rase-nak-gelak.. Hahaha.

K. Bye


Happy Birthday Yong Hwa


Tq oppa. Sarangheyyo too
Oppa, saengil chukka hamnida.. Yong Hwa is 23 today!~

Surprise!~!


Hahaha.. On your face!! (evil grin)


Are you that angry, oppa?


Im sorry. Biyaneyo.. Please smile for me.. Chaebal! ^-^


Oppa winke.. Hee. Kumawoyo oppa. Kiyo!

Hahaha.. Oppa got excited cox he is a year older.


Nah.. Take this goguma.. Cox, i know that's the perfect birthday prezzie for u.. =p



Apa apa pun.. itu semua adalah dialog imaginasi saya dan Yong Oppa. Semoga oppa happy dan terus maju lagi bersama CNBLUe.. (wahh ayat macam fan girl umur 14 tahun tu.. hahahha)

Stop making that cute face (-__*)"



and stop giving me that hot vibe.. Haha
http://cdn2.mixrmedia.com/user_photos/pixs/2012/05/06/a0bcd91f1fd7caec7a8541047bee75af.gif

Background information
Birth nameJung Yong Hwa
BornJune 22, 1989 (age 23)
Yeoksam-dong, Seoul, South Korea
OriginBusan, South Korea
GenresRock, R&B, pop
OccupationsMusician, singer-songwriter, arranger, actor, guitarist, rapper,MC, model
InstrumentsGuitar, clarinet, piano, drums,recorder, synthesizer, beatbox
Years active2009–present
LabelsFNC Music (Korea)
Warner Music Japan[1]
Warner Music (Taiwan)
Associated actsCN Blue
Websitecnblue.co.kr
from WIKI

Entry Best!