Monday, July 30, 2012

Takut Kahwin

Salam.

Nerves nerves nerves nerves nerves. Waa.. Takot takot takot takot takot!

Nerves nerves nerves nerves nerves. Waa.. Takot takot takot takot takot!

Nerves nerves nerves nerves nerves. Waa.. Takot takot takot takot takot!

This thing has been bugging me ever since I started going for practicum!

Masa minggu pertama dulu tak da la rasa takot camni. Sekarang masok minggu dua ni rasa dup dap dup dap. dugeun dugeun** gitu. LOL

I just dont know why.

Memang hari hari balik sekolah lepas terbongkang tido bukak puasa semua, asal malam kol 11 lebih je, kalih mata tengok dekat jam dinding terus dupdapdupdap... Poyo kan konon esok macam kau dah nak akad nikah dah. Wah. Beginikah feeling nak kawen nanti?? Hahaha. =D

Tapi serius kotttt. Wah. Arini nangis sensorang pikir napa la aku ni takot sangat ngan praktikum. I dont know. 7 hari aku pi praktikum... Asyik takot je.. Heuheu. Mungkinkah sebab rasa malas/ takot diobserve/ gerun dengan guru besar/ menyampah dengan pakguard yang pemalas (JK)/ stress tak dapat wireless.

Hubungan baik dengan cikgu adalah dalam 35%. Ada berapa berapa cikgu je beramah mesra. Yang lain, takat senyum sedekah je kot. Aduh hari hari bangun 5.20 pagi (sekali dengan sahur) tuuu bersemangat dalam takot nak menunaikan amanah.. Tapi tu larh.. Setiap hari aku mesti ada self-talk.. Bercakap sorang sorang..

Sedapkan ati...

"Takpa.. Ada 7 minggu lagi..." (lama tuu)

"Takpa.. Ada 53 hari lagi ..." (lama tuu)

Jadi... Setakat ni tak berjaya langsung lagi menyedapkan ati sendiri. Hurmm.. Okay kawan nak renung dinding jap pikir masalah dan solusi menghilangkan rasa takot nak kawin ni. Hahahah =D..

Thanks for all ur concern msgs. Im gonna get to u guys back. C U SUN. Cau cin cau!

Saturday, July 28, 2012

Belacan oh belecen!

Holla people!

[Assalamualaikum]

Semua yang membaca ni diharap sihat sihat la ye. Owner blog tak sihat. Dah 2 malam tido sakit tengkok. I think, I need to buy new head pillow. Hahaha. Walopon malam malam bantal tu dah letak 2 layer, tetap sakit. Dulu tak sakit pon. Sekarang tetibe jadi.

Pastu... Aitu kita kan skip makan nasi 3 hari.. Well, carb is evil you know. So. To lose weight dengan kadaran yang cepat, carb la anda haros potong pertama sekali. I tried it and it works. So.. lepas 3 hari puasa nasi aku pon rerase nak makan nasi lalu singgah ke kedai dan membeli nasi dengan lauk keli berlado yo. And it turned out, banyak GILO belacan dio tarok dalam tuuuuuu!!!!

Sehari lepas aku membaham keli itu, my throat membengkak. Adui. Ada bleeding sikit. This is the most uncomfortable situation. Aritu pon dah kena sebab makam tomyam. Baru je nak baik. Dah kena sekali lagi... Tsk Tsk. Kesan dia. Nak telan saliva susah.. Nak minum susah.. Nak makan susah... Astaghfirullah.... Positif sikit. Eh... Positif.. Ini dugaan dari ALLAH di bolan pose ni.. You should be thankful LOL.. Alhamdulillah YA ALLAH. Sesungguhnya, rasa sakit ini mengingatkan aku kepada Mu.. =D

Kristen Stewart Cheating Scandal


I still dont get it, why Kirsten even cheated on Rob. This is so upsetting because I will never look at them the same again after this.


Kristen Stewart Cheats on Robert Pattinson With Director Rupert Sanders

Although she may have apology to Rob, trust me, I think she has no chance at all being together AGAIN with 'The One She Truly Loves'. Blegh. So much words after she got caught!

So Rob, you're good looking. Just find someone new. Or if you are a ROBOT, just stick with her...

Read FULL STORY about Kirsten Scandal with The Snow White and the Huntsman, Sanders (married man and a father of two)

Kristen Stewart's Cheat Scandal
Kristen Stewart's Cheat Scandal
Kristen Stewart's Cheat Scandal


READ MORE HERE





P/s: I am sick (again)

Monday, July 23, 2012

Update!


Salam.

Hi yu olls. Apa kabar. Sihat dak? Saya memang KO!

Hehe. Dah masuk 2 hari dah praktikum. AS far, saya masih di bawah paras kebiasaan... Ehm..

Balik bilik ari ari kompem terbongkang tido lepas solat. Memang letih wo. Siyes. Berganda ganda la ari ari. BEBENAU BENAUNYE..

cikgucikgu...


So kali ini makin bertambah tambah rasa insaf aku dekat cikgu dulu sebab nakal sangat, manja sangat, mengade sangat. Memang letih jadi cikgu. Wahh guwa insap ='( Tima kasih semua cikgu yang penah mengajar saya.

Tsk. Aini jumpa dengan Guru Besar. Dapat la taklimat rasmi sikit. Bagi nasihat memenda.. Aku memang out tak ingat apa dah. Dah la perot berkeroncong. Nak wat camne. Sahur makan nutrigen ngan sepotong kek je *ewah kau*..

Tetiba guru besar tanya aku... KSSR tu apa?

Aku tersasul. Otak yang tepu bergerak macam gile slow. K yang pertama dan SR yang terakhir boleh la agak. Yang S ke dua tu. Adoi... Nasib la pasangan prac. aku yang tolong jawab kan.. Fuhhh.

Pastu Beliau pulak siap bagi nasihat kena atas idung..

Meh aku quotekan...

Nanti, jadi cikgu yang betul betul 'cikgu'. Jangan masa praktikum la dok guna abm bagai. Nanti masok alam kerjaya, semua ABM say bye bye (ayat adalah digubah sesuka hati kucing imaginary aku)

Lepas tu... Em.... Jumpa salam cikgu cikgu sekolah. Wajib la. Dah la GB pesan. Wat la baik ngan cikgu cikgu sini..

Sebab ari pertama tak tegor, rata rata teachers, the ladies of course memang aku perasan banyak antara mereka jadi malas nak tengok, wat derk langsung dengan aku and pasangan aku. Ai kecik ati yuolls. Of course la the first day memang bizi tak hingat. Berjalan tak henti henti (memang balik kaki sakit woo. Nangis sikit). Tapi kite kena ingat la. Dah la prac 2 bulan je. Lama lagi adalah dalam 78 hari lagi nak dok sekolah tu. Jadi good relationship harus ada walopon tak sampai la tahap kamcing. Orang kata amek hati, ikut adat. Alhamdulillah arini memang dok jadi kaki salam je. Apa pon, cikgu cikgi da start sengih =D

Masok kelas pertama.. Em.. 4 Berlian. Em...

Macam mana eh.

Okaylah kelas 1st what else can I tell u kan?

Ok. Murid dengar cakap. Tak da yang ketegaq (orang utara betoi ka??)

Just ada sorang laa yang BANYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK sangat cakap. Hee. Rasa memang nak lempang manje je. Boleh?? Haaa

K la.. done with writing. Im gonna watch BigBangTheory. Memang sakit jiwa.

Tonight imma gonna try to sleep at 12 la.. Sebab esok dah 530 aku dah bangun. That's totally a WOWZER!

Kthankzbye.

Menu berbuka.


Sepotong kek keju yang semalam hahah. Lama nak abiskan..

Ayaq bandung.


Ohhhhhhhhhhh!

Saturday, July 21, 2012

RT by Azwan Ali!!


Telah di RT oleh abang Azwan Hj Ali
Haha. Lawak jugak. But he's friendly dan tak sombong!!

By: TwitterButtons.com

Gaming addiction



Bad news. Apparently my addiction towards gaming has become a very serious issue.

Oleh kerana baki bb aku sudah tinggal o.3 gigabite kerana mendonload game secara excessively ahem… Let me think, where did I spend the first 4.7 gb. Uhmmmm

Okay. Now, I’ve got the answers

  1. Youtube
  2. Allkpop.com
  3. Justinbieber.zone.com
  4. Twitter.com
  5. Whatever websites providing free full version games to download!

Ohh. I am DOOMED.

Macam mana saya nak download Runningman episode 104 nanti. Yong Oppa saya ada dalam tu. Uhukuhuk. Tengok dari baki tu, dia cakap my gb akan direfill semula (apa kau ingat ini Mcd kau nak refill air gituew??) starting 4th of august. Okay la tu. Sabar tu kan separoh iman. Lebih lebih lagi ni kan bulan Ramadhan yang diberkati.

Hehe.

Dan sekarang tengah mendownload games The Island Castaway 2 dengan menggunakan wireless maktab. Aku tidak tahu samada ianya akan membuahkan hasil atau tidak. Sekarang, dari pada 157mb, aku dah berjaya mendownload 20mb already. And the remaining time adalah 2 jam lagi. Okay la tu. Bukak puasa nanti siaplah download tu. Hahaha. InsyaALLAH.

Aku tiga hari ilang 3 kilo. Hilang weh napsu makan nasi. Dulu ingat je nasi kedai depan, berkobar kobar (lagu Vince) aku nak pi and tapau bawak balik makan. Sekarang ni. Emmm. Napsu tu kurang. Tapi kalau tak da benda, nasi pon aku tetap bedal jugak. Tapi yelah.. Macam orang cakap, pudar sudah cinta ini pada encik nasi. Aku ni.. jiwa mat salleh agaknye. Justin Bieber, bile la awak nak mai pinang saya.. Tsk ???

Jellybeans

Cakes

Slurpee

Haha pose tetap pose! XD



Tweet me







Im kinda newb to twitter. So, #follow me maybe?

By: TwitterButtons.com

Friday, July 20, 2012

Alone


Being alone..
Nobody to talk to is really darn hard I must say.






IM gonna miss each one of u. :'/

Thursday, July 19, 2012

DrWMH Contest and Giveaways



[Salam]



Mari dekat dekat dan rapat rapat semua!! Mai mai mai. This is REAL Urgent I must say! Sapa nak cuba nasib dapat adiah dari GA yang berharga ratusan ringgit?? Ini bukan propa topup rm30 ya kawan kawan blogger sekalian. Ini serius! Untuk GA ini saja adiah utama nya berharga RM300!! Jangan wisau (bahasa mengade). Selain adiah bernilai RM300 ini, ada lagi adiah awesome lain dan range value 'em adalah dari RM30-RM250!!!!!! (wah wah wah wah wah!)

Hee. Tapi nak masuk GA ni adalah T&Cs nye.


Of course, setiap blogger yang lancarkan GA pon letak terms jugak kan. Contoh,

"Komen entry ni kalau nak join GA ni.."

"Follow blog ni kalau nak join GA ni.."

"Buat entry tentang ni kalau nak join GA ni.."

Haaa.. Nak tahu syarat syarat lanjut yang memang kompem mudah alsenang nak join GA awesome ini, pleash CLICK *

AWESOME PRIZES


Levi's eye glasses RM300. (sapa sapa yang jenis speckie leh la cube, mana tahu menang dan boleh pakai branded spec dengan bergaya =p)


Jam tangan TIMEX Premium Originals RM250



Jam tangan TIMEX Original Easy Riders RM250



Lacoste Shirt RM150

Harvard Shirt RM 100 (Dr Hafiz ni belajar dekat Harvard U, yuolls, hikhik. (JK, dr hafiz))




Banana Republic Shirt RM100

Thumbdrive RM30



And korang nak tahu tak??

Nak?

Nak?

Nak?

Nak?

Kalau penyertaan banyak, Dr.Hafiz nak kasi chance kite semua menang sebuah BLACKBERRY Curve yuolls'. Tak ke mengancam tu?? (da boleh start berangan chatting guna BBM =p)




Jom pakat join ramai ramai!! JOM.

KLIK untuk JOIN




Wordless Wednesday #13

Celebrate National Blueberry Cheesecake Day


CRAVING uhuh

Wednesday, July 18, 2012

Awesome doodles from CCICUTE!!

[SALAM]

Today kawan kawan, sekalian, i just wanna say that I am so HAPPY!! Yeeeeh!!

The reason I’m being extremely happy adalah kerana saya dah selamat ronda ronda kawasan sekolah yang akan jadi tempat bertapa selama 2 bulan untuk tujuan praktikum gitu. InsyaALLAH, diharap ahad nanti takdalah kes guru praktikum sesat dalam kawasan sekolah nanti. Uhuks.


Another thing issss!!!!

SAYA HAPPY SEBAB DAPAT SATU DOODLE (two actually, ahemmmm which are animated and non animated) YANG COMEL DARI BLOGGER CCICUTE.



Masyaaallah. Comel sangat sangat sangat sangat(8000 juta kali sebutanrepetition)

Ni la doodle untuk kite, saudari CCICUTE bagi kan sempena kita jadi follower ke 400 blog beliau. Hee. Arigatou.. Wah tak sangka follow blog dia pon dah dapat doodle yang super extra mega foxy cute!!!

Non animated


Animated




Haa. Kawan kawan, yang lain. Blogger CCICUTE ni pon sangat lah friendly. Hee. Jom pakat pakat follow beliau. Mana tahu dia nak bagi doodle creations dia jugak dekat ampa. Mana tahu. Bukan kite cakap beliau MEMANG nak bagi. Hahaha.. Ahem..


Message to CCICUTE.

Tq tau bagi dekat kite. Buat susah susah je. Hee. Comel sangat. Haa. Arigatou and you are really talented !!!




Akhir kata,

Jom FOLLOW blog CCICUTEDOLLYLICIOUS~!! (klik banner!)




Tuesday, July 17, 2012

Gamerz




Immmahhh crazeyyyhhh!!!

Been downloading games like there;s no tomorrow!!!!!!!!!!!!




Monday, July 16, 2012

Moodless Monday #1




Im so sad right now.
Sahabat sedihnya. Awak semua dah nak tinggalkan saya. Em.. Takpa saya redha. Ni perjalanan kite dalam usaha menjadi seorang muslimah yang berjaya dan juga bakal cikgu yang dapat mendidik anak bangsa ke arah yang lebih baik. InsyaALLAH. Saya redha kan awak semua jauh dari saya. Ada rezeki nanti jumpa lagi.
Waaaa.. Nak gi nangis lagi!!


p.s SAYA MEMANG EMOSI.

Saturday, July 14, 2012

Harry Potter Facts


I didn't know about any of these until I read this. Have fun reading. Source
harry potter fun facts

Disney Princesses


BEWARE. ENTRY BERSIFAT KEANAK-ANAKAN

PHOTOS Are from HERE


I am a HUGE FAN of Disney Princesses!I never missed any movies about them.
From Beauty and the Beast to Cinderella. From Little Mermaid to Princess Frog. From Mulan to Pocahontas. Then from Tangled and currently to Brave. (not gonna list every movie title here.)

That's a WOWZER!

Last Tuesday, I watched Brave. Merida is now one of my fave Disney Princesses. And she's so charming and I really love her curly hair! Aku nangis ngongoi tengok movie tu. Tak sia sia aku jadi peminat Disney Princess. =)

My fave princesses among all,

1st:

Cinderella

Aku rasa Cinderella adalah Disney Princess pertama yang aku layan. Zaman dedulu kan guna Tape Player. Memang daddy beli citer Cinderella dan i kept watching it like there was no tomorrow. And, I really love it till now. Cinderella is so beautiful. Her voice, her fairy godmother, her ball gown, everything is mad love! Now. I feel like watching Cinderella! ;/





Pocahontas

OOhhh I do love her. She is one strong woman. Aku tengok from Pocahontas 1 to yang second punye. Oh.. Memang bes sangat. Dari kekasih hati pertama kepada kekasih hati kedua. Dan dari sini juga aku kenal erti 'red indians'. Ketabahan Pocahontas menentang demi tanah kaum kerabat dan juga penentangan terhadap penglabelan orang inggeris ke atas mereka dan digelar 'savage' and unciviled people sangat lah membuatkan aku berkobar kobar. Woooo




Rapunzel

Aku sangat in love dengan Rapunzel. Total mad!!! Haa. Aku tengok citer Tangled berkali kali kau tahu. Macam obses. Oh. Memang fit Mandy Moore jadi dia. Sangat comel.. Aku suka every OST dalam citer ni. Dan.. Oh... Rasa macam nak tarik tarik rambut tuew. Ome ome ome..




Aurora

Kitew sukew gak citer ni. hee.Pasal apa? Pasal sebab kartun ni pon sangat beautifully created. Zezaman dulu, Disney punye lukisan sangat the very artistic. Oh... And tergoda tengok Prince Philip melawan naga demi mendapatkan kiss untuk membreak-kan sleeping curse yang menyerang seluruh kingdom.




Ariel

Oh wi. Mi purfamor.. Im speaking gilberish. In attempt trying to speak in Mexican language. Haa. Ni antara movie yang menjadi pujaan ati jugak. Dan kalau disuruh tengok 14 kali lagi pun aku sanggup. Aku layan jugak Little Mermaid zaman si Ariel ni anak dara, kepada Little Mermaid 2, zaman Ariel ni dah beranak, dan LM2 ni pasal adventure anak dia yang half man, half mermaid. emmmmm..





Mulan


Haruslah minat sebab kitew ni kan ASIAN. hahaha. mate sepet macam MULAN. Terfeeling kite ni mulan. One word-jugabukanputeri. A savior to the emperor.



Alice

One word-bukanputeritapiakusuka.

Hahahahah



Merida

Latest fave. Well the photo looks kinda her. Big ginger curly hair..



Jane

Hee. Ini adalah pengecualian. Kite semua tahu Jane is not a princess. Tapi kitew anggap dia pinces. Comel angat. Haha. lempangdirisendiri. Ayat paling takleh blah.. UuuuAAuuuuAAuuAA (cubaan Jane bercakap dengan family tarzan-aka gorillas)




Tinkerbell

Heee. I like fairies!! in fact I do believe there are fairies living among us. Biasalah benda ghoib. Mana nak nampak kan?? Tinkerbell jugak bukan la dalam kategori pinces,. Tapi kite suke die. Ome ome ome

Ps: malam ni tetibe berjiwa budak. #preM.. Paham paham la...


Thursday, July 12, 2012

Oh the humanity




Humans are getting crueler day by day. Stop the killing and abusing of each other. Peace!

Gonna start reading.. (Blogram #4)



This tonight

Hubbul Ilahiyah

Yeyehh! Jumpa juga blog kesukaan saya.

Dalama saya mencari dengan penuh tekun.. Akhirnya...

I found IT!

Sebab sebab diminati :

1) Penuh dengan doodle comel bercirikan islam. Oh me likey likey!

2) Warna pinkupinku. ! Comel sangat!!! Hahaha. Semua blog yang wana theme PINK, aku anggap kiut. Biased lol!

3) Above all, boleh menangis tahu baca blog ni. Sangat bermakna setiap penulisan Saudari Fatin ni. MashaALLAH..

Meh semua jemput baca =)


Photobucket


Wednesday, July 11, 2012

Mimpi dicakar kucing

You, out of my dream!


It has been ages since the last time I had nightmares in my sleeps.

Hari ini… aku bermimpi dan ianya sangat menakutkan. Almaklumlah. Tak tahu la kebenda apa ke. Mainan syaiton ke? Sebab tidor lepas aso ke? Apa ke.

In my sleep, I dreamt of being scratched by a cat.

AKU BERMIMPI DICAKAR KUCING.

Ya ALLAH sangat scary and the pain was REAL. Dah la dicakar dekat punggung.



Maybe tak dicakar. Tapi ditikam punggung aku dengan kuku tajam tu. So.. Infact aku anggap dicakar la sebab maybe kucing tu nak mencakar, tapi tertikam, tapi niat dia memang nak cakar namun tak tersengaja tertikam. #pening

Poor little thing!!

On time kena cakar dalam mimpi tu, aku capai pen, dan tikam balik anak mata kiri kucing. Wowzer. That’s the scariest part. I love cats. In fact, benda camni la aku yakin takkan buat dengan kucing. But, I did that in my dream!!!! Bad gurl!! Pastu lepas tikam mata, aku tikam pulak tengkuk dia.



Searching.. Dudududu ^.^


So.. lepas buat research tru webs dan tanya kawan yang pakar, memang they all have the common answer. Which is:


Wallahualam ^.^


Ps sebelum tido, basuh kaki. [checked]

All pics are from Mr. Google


Entry Best!