Monday, August 27, 2012

One of A Kind- G-Dragon MV (lyrics)


Wow. After 2 days already got 4M views. GD's power is undeniably strong..
Oppa! Please make more good musics after this!

(fan girl mode is)



I usually don't really put myself into hiphop fans shoes. So when this came out I was really looking forward to it because, who doesnt Love GD, man???

Haha.

Lets sing

Romanized:

Just wild and young
I’m just wild and young
Do it just for fun

(Hello) ladies, my name is me and choice
Yes sir, one of a kind nan jaejumanheun gom, (no) gombodan yeou
(Hello hello hello) yes sir, one of a kind nan jaesueomneun nom
(Wuh) jom bissan mom (get out)

Ne hyeong ne nuna (a waegeu raeyo) what’s up
Aigo simsimhaguna (yeobose yo) ne hyeong ne nuna (a waegeu raeyo)
What’s up a jal nagaseo a joesonghaeyo

Jeonhwahantongimyeon dallyeoga 1988-0818
Mannan nuguna allyeobwa nan yeonyega ilgeupsageon nan dareunikka
Geuge nani kka mwomanhaetdahamyeon nalli nanikka yuhaengeulmandeunikka
Da ba kkunikka geunikka isillyeok i eodigamnikka
Get back igeon jangnananya young&rich that’s naran mallya
So im fast so what is okay jigeum jangnanhanya? Na jangnananya

(Hello) Yes sir, one of a kind nan jaejumanheun gom,(no) gom bodan yeou
(Hello hello hello) yes sir, one of a kind nan jaesueomneun nom
(Wuh) jom bissan mom(get out)

Beolsseo 2jip naneun anteoreo binjip
Nae raebeun geunyeol chimsillo deryeoga nuphiji
Yeah i’m busy busy?
Nae business e meonikkot i piji
Naneun swijianha nae noraen geonmureul olliji
I love it!

Jjokkeumhan nominawa mudae reul hwikhwikjeoeo
Mame yeong andeureo nune barphyeo gogael dollyeodo irijeori
Ganeun gotgot yae eumak sajineuro dobae dwae michin cheok haedo
Eobseoseo motpara na ttaemae mossara (that~ )

Get back igeon jangnananya young&rich;that’s naran mallya
So im fast so what is okay nugun jangnanhanya? Na jangnananya

Lalala yeppeugejom bwaju seyo yokhaji marajuse yo
Lalala gwiyeopge badaju seyo saranghaejuseyo

(Hello) Yes sir, one of a kind nan jaejumanheun gom, (no) gombodan yeou
(Hello hello hello) yes sir, one of a kind nan jaesueomneun nom
(Wuh) jom bissan mom(get out)

Ne hyeong ne nuna (a waegeu raeyo) what’s up
Aigo simsimhaguna (yeobose yo) ne hyeong ne nuna (a waegeu raeyo)
What’s up a jal nagaseo a joesonghaeyo

Nalttara haeyo nal ttarahae yo
Nal ttarahaeyo nal tta rahaeyo(wuh!)
Nal ttarahaeyo nal ttarahae yo
Ttara ttarahaeyo ttara ttarahaeyo (ttara ttarahae yo)

(Come on) Yes sir, one of a kind nan jaejumanheun gom, (no) gombodan yeou
(Hello hello hello) yes sir, one of a kind nan jaesueomneun nom
(Wuh) jom bissan mom(get out)



Lol

I rated this song with ☆☆☆

Saturday, August 25, 2012

Chernobyl Diaries


I totally want to watch this movie. Been bugging my friend to download this cox I thought it's already been premiered but fortunately, It HASNT!!!

Lucky me.. =))

Hee. Waiting for the day..
^.^

6th of September, baby!

Haha. Maklumlah.. Citer ni ada bau bau bacang sikit dengan Paranormal Activity. Hahaha. Aku kan penakot sikit dengan citer ni. Citer hantu lain aku tengok sebelah mate sahaja!!



Countdown


13 days more

Salam Aidilfitri 2012



Am I too late??
Here wanna wish you a wonderful eid this year.
Semoga ALLAH membawa barakah kepada kita. Alhamdulillah. Puasa kali ini walopon berganti jugak, namun sempat jugaklah aku bertarawikh bersama keluarga tercinta. Sangat bersyukur.


Dan di hari raya ..... (gonna blog the storiesss later!!!)

Walaopon tak berbaju baru, ku gumbira.. Kerana...den dapek duit rayoo!
Hee. Alhamdulillah. Duit raya pon banyak dapat lah kalau nak dibandingkan dengan usia tua ni.. Rasa diri masih mude remaje gitueww awww.

Okay okay. Tahun ni jugak yang tak berapa bes nye raya adalah biskut kegemaran saya, Tat Nenas takdak.. Bukan completely takdak. Tapi takdak dalam kuantiti yang cukup buat saya mentekedarah biskut tat sewaktu menonton citer Melatah Raya, ops. Heee. Namun aku bersyukur juga sebab aunti ku sanggup membake tat nenas yang sodap yang cukup cukup untuk dimakan seisi keluarga.

Pastu.. Family aku pon dapat juga lah buat acara bako membako BBQ yang agak gempaq jugaklah yang dihadiri oleh... Em.. 5 families. Hee. Yang uniknya... Orang pompuan yang bako, perap basuh dan sebagainya.. (-_-") heheh. Bagi can the lelakies untuk berehat di hari raya! Kelainan tu...

Dan... Keluh kesah saya sepanjang 10 hari berada di rumah akhirnya setel jugak. Saya telah ditakdirkan untuk menjadi guru (insyaALLAH) there's reason for something. Saya tak boleh mengaku kalah.

************

Nota kaki buat diri sendiri


Diri sendiri, Cik Al Raqibah,
Awak dah hampir 4 setengah tahun dah bergelumang dengan donia perguruan pelatih praktikum. Jangan sebab awak rase terbeban sikit pasal mengajo dah rasa nak give up. SETAHUN je lagi. Pastu.

Dah boleh bagi sikit duit gaji dekat parents.
Dah boleh beli rumah sendiri
Dah boleh beli kereta sendiri
Dah boleh mengajo tanpa rasa terbeban

Semua ituuuu adalah InsyaALLAH!!!!!

Kuatkan sikit semangat tu..
Ikhlas..
Pikir pasal family yang tak putus putus berdoa untuk kejayaan awak.
InsyaAllah..


You just need to do your best and leave Him the rest. Amin...



p/s : home sweet home (mode rindu)



Saturday, August 11, 2012

I'm 22 y/o!


Assalamualaikum



Just wanna inform you guys, aku da selamat berumur 22 tahun! Pada 10 Ogos 2012!!!

He. Entah lah. Tak da perasaan apa pun sangat. Tapi syukur sangat dengan ALLAH, Dia masih sudi pinjamkan nyawa dekat aku dan biarkan aku merasa lagi bagaimana rasanya bertambah umur dan bertambah tanggungjawab. Alhamdulillah.

Alhamdulillah, malam tu ( 9 ogos) tak sempat pun pokol 12 lagi.. (my bday is on 10th), sahabat sahabat saya mai bilik dan telah melakukan prank yang tak berapa nak berjaya sangat. Hehe. Of kos la... Malam bday... Dupdap** Tetiba ada seseorang berperangai awkward, lain dari biasa siap tutup lampu koridor lagi, maka, bolehlah kita assume ada sesuatu untuk kitewww. Awww.

Haha. Alhamdulillah, sahabat sahabat bawak mai kek kek untuk sambut bday budak temok omey ni (pasan).. Pasang lilin semua siap nyanyi.. Argh. Now i feel regret for not acting surprised the other day =/

So... Cium cium semua. Tetiba pulak kawan kawan kite dari Kulim pon selamat sampai.. Woooh,.. Gathering teros dalam bilik ku.. Birthday Partay yo! Menu party: Roti jala RM1 (niat nak wat sahur), chatime milk tea, the cakes, and ayaq teh ais. Haha. What a night.



Like seriously. Alang alang ni, memang lama kot tak gather sepenuh penuhnya macam malam tu.. Dah 3 minggu kot. Aku ngan kawan kawan tak penah la berpisah jauh lama macam ni. Adat la.. Dah 4 tahun lebih dok dekat.. Tetibe sem ni semua bawak arah dok luaq.

Sooo.. Habis end citer..

PS: Sahabat sahabat saya.... Mimi, JY, Hatiqah, Anis dan juga cik Piqah.. Tq sangat buat serprais dekat kite. Kite memang jahat sebab tak terkejot kan kan??

Mommy, daddy, sis, bros, cousins, semua wish birthday kali ini.. wooo ;') Rasa nangis sikit. mommy siap call lagi pagi tadi semato mata nak wish birthday yang semalam. Comel sungguhhhh...

PS: Tq awak awak semua yang wish birthday kite. kawan-kawan kelas, Sixes sayang, cikAfif, Cik Non dan beberapa lagi yang sangat awesome mendoakan yang manis manis buat saya yang baru masok 22 tahun ni. Arigatou gozaimass.

Then arini, kawan aku telah menjadi delivery girl dan memberi adiah rahsia. Tsk... Comel ngat ngat. Alhamdulillah. Tq la sangat sangat. Tak bagi pon tak pa. Hahah (dalam ati sapa tahu)..

So, I will work harder this year.. InsyaALLAH..

So, angka 2 dan 3.. Kite jumpa lagi tahun depan. InsyaALLAH..

Thank you ALLAH.. Alhamdulillah. Subhanallah.



Instagram



Well. Im such a noob when it comes to being geeky. Ive just got my Instagram Account

What else?

Duh, follow me ?



Wednesday, August 8, 2012

I iz stressed

Ohaaiyooooo..
Salammu'alaikum

Apa kabar semorang..?? Diharap semorang dalam keadaan sihat la... Di bulan pose ni pon diharap semua orang bertenaga...


Well I am fine here.. but no soo fine..
I just dont know where else would I spill these things out. okay fuh fuh fuh.. *tarik nafas hembus*

I just finished getting observed by my lecturer... Alhamdulillah. Way Alhamdulillah because only then, in the future there would be 2 more observations with her. Woot woot. Okay, secondly.. unfortunately, this observation was not even close to my expectations (I do expect a lot from this, lol)

First..
About my planning log book..Buku Perancangan Harian.. Memang benda wajib ada dalam beg/ tangan/ atas meja seorang bernama guru. Yang jadi masalahnya bukan pasal buku pon...Tapi diri sendiri. Ku pikir panas sampai ke petang rupanya hujan di tengahari. Aku ingat beliau tak mari la arini... Namun, apakan daya.. aku hanya manusia biasa yang tak mampu meramal.. *tears**

Aku tak sempat pon nak menengok apa yang patot diajar ari ini.. Kelam kabot toksah cakap la....That's a problem with being too 'rajin'... *sigh*


Apa apa pun..
Here Im trying to be istiqamah. Redha dengan ujian daripada ALLAH.. Semoga Allah melembutkan hati dan jiwa pensyarah saya supaya tidak menggagalkan saya untuk praktikum kali ini.. *tak nak mengulang *

Positif la kau, wahai Raqibah. Sesungguhnya, ALLAH itu sayang dengan hamba Nya yang sabar..


Justeru itu, saudara – saudaraku
Bersabar dan redhalah dengan sebenar-benarnya.
Ikhlas di dalam menghadapinya
InsyaAllah, mebuah ketenangan pada akhirnya.

Monday, August 6, 2012

Salam


미안 해요.
나 때문에 내 바쁜 정기적으로 업데이 트도 못했는데.
내가 원하지 않았다는 것이 아니다.
자 그럼 내가 사과하자 모두들 좋은 시간을 보내고 정확성 때문입니다 바랍니다.
그것이 라마단을 더 잘할 우리를하자.
더 나중에 쓸 것입니다.

PS :
나는 경련 알아요. 난 정확한 의미와 적절한 한글을 작성하는 방법을 몰랐어요.


(^ - ^) 좋은 하루 되세요!

Nak tahu maksud die. Translate la pakai Google. (okay translate nye adalah 56% correct. But the message shows what I meant to say here. )

Selamat berbuka!

Friday, August 3, 2012

Entry Best!