Monday, March 11, 2013

Perangai sebenar






entry berasap, tengok gambar flora dulu..


Observe observe..


Esok kena observe. Rabu ni pon kena observe. Nasib badan.. Cepat cepat..Ada 3 minggu je lagi nak habiskan observe mengobserve ni. 


Aku juz nak cerita. Memandangkan budak budak darjah 6 dekat sini tak pandang aku sebagai seorang guru. Ehem....Redha... 

Even calling me by my name. It's just sooo gross. Muka sorang-sorang macam penyagak. Baru 12 tahun perangai dah tak semengah. I wonder what'll happen when they are 22. Tsk. Kids these days.

So.. Zaman maseh muda mudi, darah panas, boleh lah aku nak mencarut ke, apa ke. Sekarang memandangkan aku sudah menjangkau 23 tahun, dah memegang title 'cikgu' kat depan, maka sedikit sebanyak perkara ini menyekat aku dari bertindak dengan bodoh, ataupun dengan kata lainnya, BEHAVE. Muahaha


Selama 2/3 weeks, they have been calling me, 'Kak Long', 'L' and even my name ONLY, aku sangat la bersabar. Insyaallah. Iman banyak ni.. Sooo. Saba je. Buat buat tak nampak.. Alhamdulillah.  Hari hari sebelum ni, sabar tu menguasai diri ni..




Namun, jeng jeng jeng... Semalam!!! 


Aku telah menunjukkan perangai sebenar ku... Ada sorang budak penyangak, mungkin tidak mahu menerima segala nilai moral dan juga didikan agama dari parents dia, and I dont want to put all the blame on his parents, dok panggil-panggil nama aku di bilik guru. Asal aku toleh je, boleh la pulak dia tunjuk jari 'L' dekat aku. Konon aku ni loser la konon. Eh, loser, loser aku ni zaman kecik kecik takde nak berkurang ajar ngan orang lebih tua, lebih-lebih lagi cikgu. Tsk .. dasar. Tak macam kauu tahu tak???


So.. Aku pon sabar kan ati lagi. Tetiba budak penyangak ni boleh pulak dia masuk bilik guru dan sedap sedap mai dok depan aku. Konon nak mencabar aku . Dey, ko ingat dalam bilik guru ni banyak mata-mata guru memandang, ko ingat aku TAKOTTTT ke??????

Apa lagi, aku amek tumbler ayaq susu aku, aku baling dekat dia. Gile aku rasa aku memang gile. Kalau ikot tahap insanity aku yang termaksima, mungkin aku akan baling je tumbler tu dekat muke biar berteraboq gigi dia.


Terpelanting tumbler tu, budak penyangak tu apa lagi terkejot gile dan terus senyum awkward.. Haa.. Terus kena gelak ngan kawan-kawan dia dan lari pi dekat kelompok geng-geng penyangak konghajo depa ni... Haa you didnt know me. Okay.. Aritu da makan penyepak purse mahal aku pon tak nak bertaubat lagi ka. Tsk..

Pikir-pikir la, silap ari bulan, aku terajang je kalau iman aku kus kus semangat gitu...

Hari ni, tau pulak ang takot nak masuk bilik guru... Haaa.. Tauu.. Tak payah takot dengan aku. Ko takut je dengan ALLAH. Kau ingat bes sangat dapat dosa dok gelar-gelar orang ni. Dahlah tak da nilai hormat pon. Uhmm.. Tak tahu la macam mana nak mengadap UPSR ni..


Ape pon tak boleh..



p/s: roses in my front yard. mami suke banget ni...... hehe.. faveret flower katakan.... Lawa dak skill amek gambar bro and I. hehe


1 comment:

mak ieteng said...

Anak-anak yang kurang ajar adalah hasil dari ibubapa sendiri.
Salah beri rezeki yang dia orang makan(dari sumber yang haram)
Terlalu dimanja dan di beri muka sehingga tidak boleh di tegur.
Ibubapa tidak mahu mengakui anak-anak mereka nakal bila di tegur oleh guru ataupun orang lain.
dan.......

selamat pagi cikgu.......

Entry Best!