Tuesday, March 5, 2013

Positif




Okei.. Letak gambo sikit. Nampak ciri guru idaman tak?.. Tahan napas. 
Okay. Jangan gelak.


Muhahaha..


Alhamdulillah. Dah masuk sebulan lebih dah aku berpraktikum dekat Sekolah X ni. Aku malas nak kasi tahu lama. Entry lama aku mungkin ada nama sekolah. Tapi sekarang takot nak letak. Mana tahu tersensitif, nanti orang fikir lain, nama sekolah naik dalam search, aku jugakkkk yang kena...


Okay pengalaman nak mengajar murid-murid kali ini memang agak serem jugak. Sebab apa, sebab aku ni jenis darah gemuruh. Dalam 2 minggu jugak ketaq nak masok kelas. Walaupun dah berpengalaman mengajar praktikum dah dekat 2 kali..

Ye la.. Ajar tahun 5, budak-budak dah beso panjang. Rasa kite ni cinonet dan kiyut je bile bersama depa. Mihmihmih..

Sampai pernah ternangis-nangis sebab pikir susah sangat nak jadi cikgu. Haa.. Sekarang, Alhamdulillah, doa aku dekat Allah suruh timbulkan rasa suka nak mengajar ni termakbul. Sekarang amat sayang dekat depa.

Nak solat pun teringat. Gelak sorang-sorang dalam bilik. Teringat perangai depa yang nakal tak ingat. Ish. Pendek kata, macam dilamun cinta la! Haa. Sampai bersemangat nak masuk kelas hari-hari. Aku redha je tulis RPH 5 kali seminggu pon. Mihmih.. 


Tapi, yang tak bestnya, 

dekat sekolah ni.. murid murid tahun 6 la.. Ye la. Depa kannn tak takot sangat ngan aku. Agak-agak depa tahu aku ni guru praktikum lagi la depa eksyen. Dok gelar-gelar aku ngan gelaran-gelaran yang aku rasa nak kasi penyepak. Macam contoh, "Gomo Kelate Gomo, Oghe Kelate, Kecek Kelate, Nanananana Kelate Kito" dan etc. 

Kalau sekali boleh lah aku rasa nak berbangga ke apa.. Well, I am a proud KELANTANESE. A very proud one. Aku memang bersyukur sangat aku ni anok kelate. Tapi bile hari hari kau dimomok dengan benda sama, you will get sick of it. VERYYYY SICKKK!! Aku rasa diperlekeh, rasa dianjing-anjing. Haaa gitu..

Um... The one thing I will do whenever they tease me, is keep quiet. Lol.. Serius, I am sooo annoyed that I feel like slapping each one of them!! Takpa takpa. Aku ada iman. Aku harus bersabar. Setakat budak budak belum baligh, apa lah sangat. Bukannya luka ponnnnn (hatiku terluka kooot)..



K K .. gonna write here again. Petang ni buat tusyen. Esok tak mengajar. Alhamdulillah, letih sikit, insyaallah, pahala berganda.. 



XOXO~!



No comments:

Entry Best!