Wednesday, June 19, 2013

Candy Crush Saga



I didnt even know playing SUGARCRUSH has become so viral...

Aku rasa manusia-manusia start main candy crush lepas video klip Psy.. Atau pon aku yang tidak aware dengan keadaan ini.. 





Dengan roomate ku yang memang pemain tegar game ni.. Aku hanya tengok tak amek port langsunggg kau.. Konon... Tak kan terpengaruh dengan game pemes tersebut.. Ade la jugak terai terai main.. Um... Tak de apo yang syok pon... Khen... Best lagi Kpop... Oppa... Game hempon apo yang ado...

Pastu masa subscribe broadband maxis, nak ler terai download dekat hempon.. Tapi tengok-tengok saiz download pon dah cecah 36++ mb, terus aku cancel. Muahaha.. Save bandwith untuk IG dan sebagainya. Kedekut hampeh... Memang tak de keinginan pon...LAGI...

Sampai la kejadian, hempon ku terlock dek kerana main-main kuiz "Teka apakah PATTERN LOCK hempom saya" bersama kawan-kawan, akhirnya, game-game dan segala apo yang aku install dalam phone aku ilang lesap lepas pi kedai nak bukak balik.. Tobat tak mau dah buat PATTERN LOCK semua.. Hahah.. Poyo kengkonon nak buat cam "my hempon, my privacy".. Tapi pftttt,.. Den jugok merano..

So, alang-alang lepas balik unblock hempon tu, terus menyusup ke PERLIS, wuuu, jauh perjalanan kooooo... Memang adventure, dari Sungai Petani terus ke Perlis nak ke umah YAMSAJA, mengambil draf Action Research beliau, maka, hati yang galau sebab hempon kosong sekosong najwa latif terus bahagia...


Sebab, umah YAMSAJA, ada WIFI.. Streamyx doeeee.. (bayangkan muka aku sebot DOEEE).. Yang best lagi sebab bermalam disana.. Wauuu.. Hospitality memang terbaekkkk ah... Lulus wooo nak bukak homestay...Malam tu, lepas dinner, Memang tak melepas aku mendonload balik semua benda yang hilang termasuklah game CANDY CRUSH... puiiiii.. Sajo nak try.. Apakah yang best sangat CANDY CRUSH ni.. Sampai Ryan pon buat vlog pasal menatang ni....

So.. Malam tu,,, I slept at 2++ am.. Dalam gelap tu, laju je tangan dok mendownload.. Esok menyusup ke SPetani pukul 6.15 pagi.. Pfft.. Tu pon lepas makan sarapan.... Sedappppp... Can you imagine? Breakfast at 6? hahaha...


Soooo.. Sekarang, lepas je balik dari Perlis tu hari-hari mau bukak CANDY CRUSH.. Sampai sanggup ko tukar date semua sebab nak refill Nyawa untuk main game... Kahkah... Baru je level 14.. Dah rasa susah gilewwwww... Tsk... So NOOB!!





Moral of story:

Jangan poyo....


Nanti anda akan dipoyokan... Muahahah..









4 comments:

Umie Artoqiemie said...

fenomena betul game ni sekarang.
Tula poyo lagi haha, chill~

Ninie said...

addicted woh game ni. level dia sampai 200 kot xsilap. haa.. pengsan

kukuchimachikumi said...

menda la yg bets sgtnye pung...ni sume poyoooooooooooo~~~~~

Asrul "iLham" Sany said...

Sy layan pokemon je hehehe

Entry Best!