Saturday, June 14, 2014

Ehsan dan tanggungjawab

Hari ini aku selamat sampai ke Kapit setelah mengharungi 3 jam perjalanan mode udara.. 4 jam transpot air. Sigh....

di mana everything went almost smoothly.. Banyak aku belajar la jugak naik flight sensorang. Automatik kalau travel sesorang ni mode independent terus diaktifkan dan alhamdulillah dengan pertolongan Allah, aku berjaya sampai ke Sibu dengan selamat. Walaupun hampir missed flight, hampir termalu tersipu tak tahu proses nak masukkan beg ke kargo sebab lambat semua la. Tapi sebab keramahan dan sedikit rase malu aku tebalkan muka bertanya stewardess n atendants berjaya juga aku hadapi proses penerbangan dengan mudah.. thank u allah.


Yang paling terkilan, dengan seorang pakcik taxi ni. Apabila aku dah touch down di eport Sibu belom sampai pintu hotel lagi dah suruh aku turun.. amboi.. dah la aku dah baya... tapi bolehla pulak menghalau macam tu. Kalut sangat nak kejar pelanggan lain dekat eport. Dia angkut semua barang2 aku diletak camtu je atas jalan!!! Σ( ° △ °|||).. tak sampai destinasi lagi yeeee. Ish.. terkontang kanting aku ambik makanan aku, air mineral aku bergelimpang atas jalanraya, jalan slow2 pergi hotel. Tsk.. nasib seorang musafir. Takpa.. redha Allah bersama orang2 yang sabar.


Pastu Allah permudahkan lagi perjalanan aku naik ekspres bot pulak... Sampai je pekan Kapit, sedar2 sorang hamba Allah walopon bukan beragama Islam tawar angkat beg semua ke atas sampai di jeti. Tak mintak bayaran, aku bagi je 10rm sebab aku rase berterima kasih sangat. *^▁^*

Dan alhamdulillah.. sampai ke umah guru di sekolah. Tsk.. pastu masuk pulak part sedih. Sampai umah, rajin kan diri mengemas umah ngan taik cicak semua... pastu........



Sambung next entry.**

posted from Bloggeroid

No comments:

Entry Best!