Sunday, March 23, 2014

I am a teacher







Officially on 19/3...

Akhirnya, berita tentang penempatan aku telah disahkan benar selepas beberapa siri spekulasi seperti kehilangan #mh370 yang dibuat.. Muahaha..

Bila sahabat aku share dalam fb,


Kawan-kawan. aku dapat n9 :)

Terus menggigil tangan on mobile data, klik link semak posting... Wuuuuu.. nebes... Gigil sejuk kelu beku masa aku taip digit IC aku... Lepas tu, klik tab *SEMAK*... 

Tunggu 4 saat, terus keluar macam ni...


Nangis kau? Nangis kau?

Sarawak? Sarawak? Not even on my list! 

Tolong checkkan untuk klasmate aku yang India. Boleh pulakkkk dapat Kelantan even dia letak Kelantan as her third choice! Aku letak FIRST, der!! *pastu aku fikir fikir boleh lah. Aku da ada kerja. Mungkin kekurangan guru bukan bumiputera kot kat Kelantan ni.... =/*

Cheh, positip la sangat.. INSYAALLAH... positip...


So, masa singkat giler nak buat preparation. 12 hari jer nak prepare! Banyak siot lulz!


List list benda kena sedia *yang aku bold dah ready* sumber dari group FB PISMP '10 SARAWAK


  1. Surat setuju terima tawaran 
  2. Borang pemeriksaan perubatan
  3. Surat akuan sumpah
  4. Surat aku janji
  5. Kwsp
  6. Salinan kad pengenalan sendiri
  7. Surat beranak
  8. Surat tamat belajar
  9. Sijil2 aktiviti
  10. Transcript exam sem1-8
  11. DPT passport /passport antarabangsa
  12. Sijil spm
  13. Gambar 
  14. Surat tawaran drpd Jpn/ppd (akan dberi nnti)
  15. Salinan kad pngenalan mak ayah
  16. Surat beranak mak ayah
  17. Muka depan buku bank anda (ur preferred bank account, huhu, e.g : Maybank, Cimb, BSN)


Yang aku tak bold tu macam tak sure je. Nanti aku check balik. Yang sadisnya, hari ni pi buat pasport biru untuk menetap kat Sarawak. 4 jam aku menunggu.. Duduk pon tak. Tak de free spot nak duduk. 


Ramai giler manusia manusia yang datang dengan harapan membawa balik paspot merah, pas sempadan dan banyak lagi urusan dekat Wisma Imegresen KB tu. Alhamdulillah.. Allah permudahkan urusan aku.


Yey, kite dah ada paspot.. Nanti boleh beli paspot cover wana pink~ *lulz*


Okay, nak rest pastu malam ni nak siap siap lagi dan make sure apa benda yang kena buat lagi ni. Aish.. Pening.


Toodles Xoxo

Entry Best!