Wednesday, May 21, 2014

Alhamdulillah.

Dah dua bulan survive di bumi Kapit. Masih dalam fasa adapting. Almaklumlah, banyak lagi benda nak kena sesuaikan diri.

Mood mengajar pon masih malu malu kucing. Still seeking for the best pedagogical techniques that i can apply in class. Urm... risau sangat sangat. Mana tahu kena pegang murid tahun 6 tahun depan. Wa...

Lagi... sekarang rupe pon macam orang dok pedalaman. Facial semua jangan harap. Kusam kulit jangan kata. Kulit berparut perkara biasa. Ergh.. terlalu banyak serangga2 kecik yang ganasnya ibarat api yang lahar *amboi perumpamaan*. Setiap hari wajib digigit. Um.. balik sememanjung memang kena beli insect repellant lotion or whatevs.


Lagi satu.. keputusan ujian bebudaks sngat mengecewakan... um... sebab ujian kali ni aras sangat la tinggi.. lagi lagi pula, cikgu baru macam aku ni, soklan ujiannpon kdang kadang terlepas pandang banyak salah. Hailaa... *still_in_learning_process*.. selesai analisis markah ujian, nak je rase lari menyorok bawah bantal. Waaa...

I will work harder...
Istiqamah..


On the bright side.......


Aku semakin bambams... waaa. Serunuk nye.. ahahahhahahahaha (gelak sambil keluar air mata. Yang pasti bukan air mata kebahagiaan). Lebih lebih lagi dapat hausmets yang suke memasak.. waaa.. this is sooo stressful. Hari hari wajar masak sedap... aku pon banyak belaja ilmu *bakal suri rumah sejati*...


Antara masakan yang konon dah reti buat walopon baru sekali belaja. Ecehhhh *tarian tanggo*

1) Sambal nasi lemak mudah
2) Ayam berempah mudah
3) Kuih bom
4) Pudding karamel tanpa telur mudah
5) chilled cheese cake


Haaa.. terbeliak mata pakar diet. Gagal.. takpe nanti masa free aku share resepi resepi mudah...
Minggu ni nak try buat pudding triffle.. bahan semua da beli.. tak sabar... thank u mommy for the resepi. ♡♥




Nasi lemak sambal bilis ayam berempah.. #mamamia



Ps tahniah baby brother dapat sambung belaja di bau, sarawak. Nanti leh travel sama sama, balik kampung same same. Yeyeye

posted from Bloggeroid

Entry Best!